Korpus (větší koláčová forma): | |||||
malý květák | 1 ks | olej | dle potřeby | sušená bazalka | 1 lžička |
drcený sušený česnek nebo 1-2 stroužky čerstvého | 1 lžička | kurkuma | 2 lžičky | psyllium nebo 3 lžíce rozmixovaných lněných semínek (místo vejce) | 4 lžíce |
sůl | dle chuti | prášek do pečiva s vinným kamenem | dle potřeby | ||
Náplň: | |||||
rajčatové pyré | 300 ml | oregano (dobromysl) | 1 lžička | česnekové tofu | dle chuti |
sůl | dle chuti | černé olivy | dle chuti | čerstvé lístky bazalky | dle chuti |
Odlehčujeme, ale chutě jsou, takže labužnicky! Veganský a bezlepkový velmi dobrý recept, jen pozor na nahořklost květáku.
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Rozšťoucháme na kaši a smísíme s kořením a veganským vejcem (psyllium nebo lněné semínko). Do vymazané koláčové formy vytvarujeme z těsta korpus. Pečeme ho nejprve samotný při 180°C asi 30 minut.
Pyré ochutíme oreganem, případně dalším česnekem, osolíme a potřeme jím korpus. Zasypeme olivami a najemno nastrouhaným tofu. Dáme znovu do trouby, tentokrát už jen asi na 20 minut. Před podáváním bohatě posypeme čerstvými lístky bazalky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI