Těsto: | |||||
květák | 1 hlávka | drcené lněné semínko nebo chia, zalité 6 lžícemi vody | 2 lžíce | vegan parmezán nebo lahůdkové droždí | 3 lžíce |
drcená semínka | 1 lžíce | pohanková nebo kokosová mouka (nebo více semínek) | 1 lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | bylinky | dle chuti | lahůdkové droždí | dle chuti |
Omáčka: | |||||
loupané rajče z konzervy + trošku šťávy | 1 ks | bazalka | dle chuti | sůl | špetka |
pepř | špetka | sušený česnek | špetka | sladký sirup | trošku |
Dále: | |||||
rajčata | dle chuti | žampiony | dle chuti | lilek | dle chuti |
špenát | dle chuti | červená cibule | dle chuti | vegan parmezán | dle chuti |
bylinky | dle chuti | sušený česnek | dle chuti |
Pokud si říkáte, proč na vás jdu s dalším receptem na pizzu, pak mám pro vás odpověď. Zaprvé, na blogu jsem ještě žádný neměla, což by mi osobně jako důvod stačilo, ale mám i zadruhé. Totiž tahle pizza není rozhodně tradiční. Je nejen vegan, ale hlavně je bez lepku. Ano, ano, těsto je z květáku, nikoli z klasické mouky, tudíž je i zdravější a dietnější. Věřte tomu, že si přesto pochutnáte na křupavém základu. Počítejte s tím, že pizza má být samozřejmě křehčí, než ta klasická a možná na ni budete muset vzít i příbor, chuťové buňky ale uspokojí velmi. Času u toho taky moc nestrávíte, jen je to kuchtění takové.. veselejší?
Těsto:
Omáčka:
Na 1 pizzu stačí asi jedno loupané rajče z konzervy s troškou šťávy, dochutit bazalkou, solí, pepřem, sušeným česnekem, troškou sladkého sirupu a rozmixovat.
Zbytek surovin je na vás, já jsem na pizzu použila rajčata, žampiony, lilek, špenát, červenou cibuli, vegan parmezán, bylinky a sušený česnek.
Vegan parmezán - kešu, lahůdkové droždí, sušený česnek, sůl
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI