Ingredience: | |||||
střední mrkev | 3 ks | celer | 1/4 ks | petržel | 1 ks |
kedlubna | 1/2 ks | cibule | 1/2 ks | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | rýžová mouka | 4 - 5 lžic | vejce | 2 ks |
pažitka | na dozdobení | ||||
Pyré: | |||||
vařená řepa | 300 g | jablko | 1 ks | olivový olej | 1 lžíce |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Kořenovou zeleninu mám doma vždy po ruce. Je skvělá jak do polévky, tak i na omáčku, ale dnes se mi nechtělo dělat ani jedno. Nedávno mě zaujal recept na placičky v kombinaci s pyré z červené řepy. Rozhodla jsem se tedy recept vyzkoušet. Jen jsem si jej upravila na aktuální suroviny a možnosti a vzniklo z toho moc dobré jídlo, které jsem určitě nedělala naposled.
Nejprve si očistíme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer, kedlubnu) a na jemném struhadle si vše nastrouháme. Dáme do mísy a přidáme najemno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a přidáme vejce a rýžovou mouku. Ze vzniklé směsi vytvarujeme placičky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem (folií) a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut (po polovině doby placičky obrátíme).
Všechny suroviny na pyré si dáme do mixéru (uvařenou červenou řepu, oloupané jablko, olivový olej, sůl, pepř) a rozmixujeme do jemného pyré.
Placičky podáváme s řepovo-jablečným pyré a posypané nasekanou pažitkou.
Z uvedených surovin připravíte cca 15 placiček. Inspirovala jsem se na webu albert.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI