Ingredience: | |||||
vepřová kýta | 6 plátků | ostřejší hořčice | 2 lžíce | naložená sterilovaná zelenina | 5 - 6 lžic |
nasekané beraní rohy | 1 lžíce | slanina nakrájená na kostičky | 2 lžíce | vejce uvařená natvrdo | 3 ks |
nálev ze zeleniny | na podlití | větší cibule | 1 ks | slanina | 20 g |
olej | dle potřeby | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Měla jsem doma krásné vepřové plátky z kýty, ale dostala jsem chuť na španělské ptáčky, tak jsem přizpůsobila úpravu masa s chutí ptáčků.
Kýtu pokrájíme na plátky, které mírně naklepeme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a necháme naložené přes noc v chladu.
Slaninu a cibuli pokrájíme na kostičky. Orestujeme na oleji z obou stran. Vše zalijeme nálevem ze zeleniny a beraních rohů, aby byla omáčka pikantnější. Vejce uvaříme natvrdo, pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Když je maso měkčí, přidáme naloženou zeleninu s uzeninou a dál dusíme doměkka. Když je hodně zeleniny, nemusíme omáčku zahušťovat. Když je potřeba, omáčku zahustíme hladkou moukou smíchanou s vodou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI