Plátky z vepřové kýty na způsob španělských ptáčků zpět

Ingredience:
vepřová kýta6 plátkůostřejší hořčice2 lžícenaložená sterilovaná zelenina5 - 6 lžic
nasekané beraní rohy1 lžíceslanina nakrájená na kostičky2 lžícevejce uvařená natvrdo3 ks
nálev ze zeleniny na podlitívětší cibule1 ksslanina20 g
olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
vepřová kýta 6 plátků, ostřejší hořčice 2 lžíce, naložená sterilovaná zelenina 5 - 6 lžic, nasekané beraní rohy 1 lžíce, slanina nakrájená na kostičky 2 lžíce, vejce uvařená natvrdo 3 ks, nálev ze zeleniny na podlití, větší cibule 1 ks, slanina 20 g, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Měla jsem doma krásné vepřové plátky z kýty, ale dostala jsem chuť na španělské ptáčky, tak jsem přizpůsobila úpravu masa s chutí ptáčků.

Kýtu pokrájíme na plátky, které mírně naklepeme, potřeme hořčicí, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a necháme naložené přes noc v chladu.

Slaninu a cibuli pokrájíme na kostičky. Orestujeme na oleji z obou stran. Vše zalijeme nálevem ze zeleniny a beraních rohů, aby byla omáčka pikantnější. Vejce uvaříme natvrdo, pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Když je maso měkčí, přidáme naloženou zeleninu s uzeninou a dál dusíme doměkka. Když je hodně zeleniny, nemusíme omáčku zahušťovat. Když je potřeba, omáčku zahustíme hladkou moukou smíchanou s vodou.

2017-04-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI