Ingredience: | |||||
platýz | 2 filety | sladká mletá paprika | špetka | mletý nebo drcený kmín | špetka |
sůl | dle chuti | šalvěj | 6 lístků | rozmarýn | snítka |
máslo | 2 lžíce |
Mořská ryba, která ještě není v našem jídelníčku tolik častá. Přitom existuje nespočet receptů na úpravu této vynikající mořské ryby, která se nachází jak při pobřeží, tak ji můžete potkat i v hloubkách, jako je třeba mariánský příkop. To je dalším pozitivem pažitky, zde se i něco dočtete
Pokud máme rybu mraženou, necháme rozmrazit a řádně osušíme. Chlazený filet je samozřejmě s výhodou. Rybu nasolíme, posypeme paprikou a kmínem. V pánvi rozehřejeme máslo, vhodíme bylinky a necháme rozvonět. Bylinky vyjmeme a vložíme filety, které opékáme z každé strany cca 3 minuty. Voňavým máslem omastíme brambory. Výborné jsou k tomu i tzatziky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI