Platýz s kapary a hrachovou kaší zpět

Ingredience:
platýz2 filetykoření vhodné na ryby dle chutihladká špaldová celozrnná mouka trochu
mořská sůl dle chutipepř špetkaolivový olej trochu
máslo pláteknaložené kapary dle chutižlutý půlený hrách100 g
česnek1 stroužekextra panenská olivový olej trochusušená majoránka špetka
platýz 2 filety, koření vhodné na ryby dle chuti, hladká špaldová celozrnná mouka trochu, mořská sůl dle chuti, pepř špetka, olivový olej trochu, máslo plátek, naložené kapary dle chuti, žlutý půlený hrách 100 g, česnek 1 stroužek, extra panenská olivový olej trochu, sušená majoránka špetka

Příprava

Nevím jak vy, ale já mám tendenci připravovat pořád ty samé druhy ryb. Takže to byl pořád losos a sumeček africký, občas (velmi málo!) máslová ryba, tilápie, tuňák a mečoun. No a tak jsem si řekla, že musím zkusit něco nového. 

Koupila jsem si tedy platýze a první pokus s ním vyšel celkem chutně. Hrachovou kaši můžete klidně vyměnit za bramborovou. Já chtěla nějakou přílohovou změnu, protože brambory doma baštíme téměř pořád. 

Filety omyjte a osušte. Velmi jemně je osolte a opepřete z obou stran. Opravdu stačí jen trošička, protože kapary jsou dost slané. Na mělký talíř nasypte trochu špaldové mouky a přidejte do ní koření. V této směsi obalte filety z obou stran. Na pánvi rozehřejte řepkový olej, nalijte ho trochu víc. Když na pánvi bude málo oleje, tak se rychleji vsákne do mouky a ryba pak bude tučnější. Do rozehřátého oleje vložte filety a na mírnějším stupni je osmažte z jedné strany tak 5 minut a pak je otočte. Mezitím co se udělají filety, dejte do rendlíku na nízký stupeň rozpustit máslo, nemělo by se začít připalovat, a přidejte 4 lžičky kaparů. Rychle je orestujte a stáhněte z plotny. Servírujte podle vlastní představivosti, buď dejte kapary na rybu nebo vedle, nebo půl na půl.
Hrachovou kaši uděláte tak, že uvařený žlutý půlený hrát rozmixujete, přidáte trochu soli, prolisujete do kaše stroužek česneku, přidáte olivový olej a trochu sušené majoránky a důkladně vše promícháte.

2014-08-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI