Ingredience: | |||||
platýz | 2 filety | koření vhodné na ryby | dle chuti | hladká špaldová celozrnná mouka | trochu |
mořská sůl | dle chuti | pepř | špetka | olivový olej | trochu |
máslo | plátek | naložené kapary | dle chuti | žlutý půlený hrách | 100 g |
česnek | 1 stroužek | extra panenská olivový olej | trochu | sušená majoránka | špetka |
Nevím jak vy, ale já mám tendenci připravovat pořád ty samé druhy ryb. Takže to byl pořád losos a sumeček africký, občas (velmi málo!) máslová ryba, tilápie, tuňák a mečoun. No a tak jsem si řekla, že musím zkusit něco nového.
Koupila jsem si tedy platýze a první pokus s ním vyšel celkem chutně. Hrachovou kaši můžete klidně vyměnit za bramborovou. Já chtěla nějakou přílohovou změnu, protože brambory doma baštíme téměř pořád.
Filety omyjte a osušte. Velmi jemně je osolte a opepřete z obou stran. Opravdu stačí jen trošička, protože kapary jsou dost slané. Na mělký talíř nasypte trochu špaldové mouky a přidejte do ní koření. V této směsi obalte filety z obou stran. Na pánvi rozehřejte řepkový olej, nalijte ho trochu víc. Když na pánvi bude málo oleje, tak se rychleji vsákne do mouky a ryba pak bude tučnější. Do rozehřátého oleje vložte filety a na mírnějším stupni je osmažte z jedné strany tak 5 minut a pak je otočte. Mezitím co se udělají filety, dejte do rendlíku na nízký stupeň rozpustit máslo, nemělo by se začít připalovat, a přidejte 4 lžičky kaparů. Rychle je orestujte a stáhněte z plotny. Servírujte podle vlastní představivosti, buď dejte kapary na rybu nebo vedle, nebo půl na půl.
Hrachovou kaši uděláte tak, že uvařený žlutý půlený hrát rozmixujete, přidáte trochu soli, prolisujete do kaše stroužek česneku, přidáte olivový olej a trochu sušené majoránky a důkladně vše promícháte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI