Ingredience: | |||||
vepřové plíčky | dle potřeby | menší cibule | 1 ks | bobkový list | 2 ks |
pepř | 5 kuliček | nové koření | 5 kuliček | sůl | dle chuti |
Omáčka: | |||||
máslo | 90 f | hladká mouka | 50 g | vývar z plíček | 200 ml |
smetana | 200 ml | hrubozrnná hořčice | 2 lžíce | citronová šťáva nebo ocet | 1 lžíce |
cukr | dle chuti |
Milujeme pajšl na smetaně, nebo i jinak upravený. Ale ve školní jídelně jsem ho nikdy nejedla, protože když jsem v talíři viděla tu hromadu nevykrájených dýchacích trubic, tak mi bylo nevolno...to jsem našim zalhala a raději jsem byla o hladu.
Ale připravený doma, to je něco jiného. Vyzkoušejte do klasických plíček na smetaně přidat hrubozrnnou hořčici a uvidíte, že i taková nepatrná změna Vám přijde k chuti.
Plíčky očistíme, opláchneme a dáme do většího hrnce (vařením nabudou). Přidáme cibuli, koření, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka.
Vývar scedíme, plíčky necháme vychladnout a po odstranění průdušnic a dýchací trubice je nakrájíme na hrubší kousky nebo nudličky.
Z másla a mouky připravíme světlejší zásmažku (jíšku), kterou naředíme vývarem. Okyselíme a cca 15minut za stálého promíchávání provaříme na hustější omáčku.
Omáčku naředíme smetanou, přidáme cukr, plíčky a hořčici a 5minut necháme slabým varem provařit. Pokud se nám bude zdát konzistence omáčky hustá, naředíme ji podle potřeby zbylým vývarem.
Na přílohu se hodí brambory i knedlík.
Pokud budete plíčky vařit v papiňáku, zabere to cca 60 minut.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI