Pljeskavica aneb karbanátky na grilu zpět

Ingredience:
mleté maso mix800 gkoření Rubrica Reny (saturejka, pískavice)1 lžícevětší červená paprika2 ks
dijonská hořčice1 lžičkasůl špetkapepř špetka
olivový olej dle potřebybrambory dle počtu osobmáslo na brambory plátek
mleté maso mix 800 g, koření Rubrica Reny (saturejka, pískavice) 1 lžíce, větší červená paprika 2 ks, dijonská hořčice 1 lžička, sůl špetka, pepř špetka, olivový olej dle potřeby, brambory dle počtu osob, máslo na brambory plátek

Příprava

Pljeskavica pochazí myslím ze srbských receptů, což jsou různé varianty mletého masa. Výběr je však jen a jen na vás. Můžete též do receptu přidat nasekanou chilli papričku a doplnit třeba jogurtovým dipem s koprem či sekanou petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem, maštěným máslem.

Tento recept na různé varianty mletého masa můžete dle libosti obměňovat. Klidně plnit sýrem, zkusit různé varianty zeleniny nebo místo grilovaní, pečení třeba usmažit, jako klasický karbanátek. Improvizujte dle chuti nebo obsahu vaší ledničky.

Postup mleté maso smícháme s kořením Cubrica Reny/se saturejkou a pískavicí/. Přidáme omytou, na malé kousky pokrájenou červenou papriku, lžičku dijonské hořčice a vše promícháme. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Mokrou rukou vytvarujeme tenčí placičky. Vložíme na plech pod gril a pečeme (grilujeme )4 – 5 minut z každé strany. Během grilování placičky potíráme olejem. Podáváme buď s bramborem nebo na chlebu s hořčicí, ozdobené cibulkou. Jídlo je rychlé a chutné, pokaždé, když si umelu maso, zkouším pokrm i s jinou zeleninou. 

Dobrou chuť!

2014-10-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravygrilování
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI