Ingredience: | |||||
střední dýně Hokkaido | 1 ks | uvařená rýže | 300 g | sušená rajčata v oleji | 5 ks |
červená paprika | 1 ks | rajčata | 2 ks | chilli paprička | 1 ks |
cibule | 1 ks | oregano | 1/4 lžičky | čessnek | 2 stroužky |
sůl | dle chuti | lahůdkové droždí | 1 lžíce |
Poté co jsem zlikvidovala asi už dvacátou dýni ze zahrady a měla jsem už dost pečených marinovaných plátků a polévky, rozhodla jsem se ji zapéct. Inspirovala mě kamarádka Klárka, která podobnou rýžovou směsí plní patizony a vyzkoušela jsem tuto variantu, která je lehká, chutná a ideální na odlehčenou večeři. K obědu bych k dýni doporučila přidat ještě nějakou bílkovinu. Buď například opečený tempeh nebo přímo do směsi vmíchat zbytek uvařené luštěniny.
Postup je jednoduchý. Dýni rozřízněte na poloviny a vydlabte. Dejte do pekáče a v předehřáté troubě pečte 10 minut při 180°C.
Mezitím co se dýně peče, připravte si rajčatovou omáčku. Do mixéru dejte rajčata, červenou papriku, chilli, cibuli, oregáno, sůl, lahůdkové droždí a česnek a rozmixujte na kaši. Tuto kaši pak promíchejte s rýží. Směs by měla být slanější, neboť dýně se nijak nekoření, tak aby to dodalo chuť i jí.
Poté směs naplňte do předpečené dýně a dejte zapéct na 30 minut do trouby.
Po upečení nechte dýni zhruba 10 minut odpočívat a až poté ji krájejte, bude se vám méně rozpadat.
Servírujte ozdobené bazalkou či oreganem se spoustou zeleniny. Dobrou chuť.
Bezlepkáři zvolí lahůdkové droždí bez sladu nebo vynechají zcela.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI