Ingredience: | |||||
mletá vepřová plec | 600 g | čerstvé papriky | 6 ks | 12% smetana na vaření | 100 ml |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | balkánská Čubrica | 2 lžíce |
drcený kmín | 2 lžičky | česnek | 2 stroužky | ||
Dále: | |||||
sádlo | 2 lžíce | větší cibule | 1 ks | mražené houby | 300 g |
masitá rajčata | 5 ks | vývar | 200 - 300 ml | sůl | dle chuti |
pepř | špetk | cukr | 1 lžička | tmavá jíška | 2 lžíce |
Plněná paprika na hříbkách? Že to ne ono? Dovoluji si tvrdit přátelé, že se budete stejně olizovat, jako my doma. Kombinace, která prostě překvapí.
Maso okořeníme (krom soli), přidáme smetanu a řádně promícháme a propracujeme. V uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici. Na druhý den před přípravou teprve podle chuti a potřeby osolíme. Papriky omyjeme, uřízneme jim prdelky, vybereme zrníčky a masovou směsí je naplníme.
V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme na osminky pokrájená rajčata, přidáme sůl, pepř a cukr a necháme lehce orestovat. Přidáme papriky a rozmražené houby. Podlijeme vývarem a přikryté pečeme v troubě na 200 stupňů 30 min. Pak odklopíme a pečeme dalších 30 minut. Papriky během druhého pečení obracíme. Podle potřeby doléváme vodou nebo vývarem a nakonec přidáme hotovou tmavou jíšku. Necháme provařit. Podle chuti dosolíme. Podáváme s vařeným bramborem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI