Plněná sekaná z vepřového masa zpět

Ingredience:
mletá vepřová plec1200 gtence nakrájený Inovecký salám200 g33% smetana ke šlehání1 kelímek
lahůdková cibulka1 svazekčesnek4 stroužkymajoránka2 lžíce
drcený kmín2 lžičkycelý kmín2 lžičkymasitá paprika1 ks
pepř dle chutisůl dle chutiolej1 lžíce
máslo1 plácek (1cm)bílek na potření1 ks
mletá vepřová plec 1200 g, tence nakrájený Inovecký salám 200 g, 33% smetana ke šlehání 1 kelímek, lahůdková cibulka 1 svazek, česnek 4 stroužky, majoránka 2 lžíce, drcený kmín 2 lžičky, celý kmín 2 lžičky, masitá paprika 1 ks, pepř dle chuti, sůl dle chuti, olej 1 lžíce, máslo 1 plácek (1cm), bílek na potření 1 ks

Příprava

Z mletého masa je dobrá jak klasická sekaná, tak i naplněná různými plňkami. Stačí kousek nakrájeného slámu, nějaká ta zeleninka pro pestrost a hned je chutný oběd, nebo studené pohoštění.

Do mísy s mletým masem přidáme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a prolisované stroužky česneku.

Zalijeme smetanou, vše důkladně nejlépe rukama promícháme a necháme alespoň 2 hodiny v lednici uležet (já nechávám přes noc).

Poté do masové směsi přidáme drobně nakrájenou bílou část lahůdkové cibule a opět promícháme.

Troubu zapneme na 170°C. 

Směs rozdělíme na dva stejně velké díly. 

Na pracovní plochu položíme potravinovou fólii a na ni dáme první díl masové směsi. Tu pomocí navlhčených rukou rovnoměrně rozprostřeme do obdélníkového tvaru na cca 2 cm výšku.

Celý plát posypeme polovinou drobně nakrájené zelené nati z lahůdkové cibule. Poklademe polovinou nakrájeného salámu (kolečka neklademe až ke konci plátu) a poklademe i proužky papriky.

Pomocí fólie opatrně svinujeme a zlehka utlačujeme masovou směs do rolády. Z fólie roládu překlopíme  do pekáče, na jehož dno jsme dali lžíci oleje a zhruba 200 ml vody.

Na pracovní plochu dáme durhou potravinovou fólii a stejným postupem zhotovíme druhou roládu. 

Rolády v pekáči potřeme vidličkou rozšlehaným bílkem, zlehka je osolíme a posypeme celým kmínem. 

Vložíme do trouby, stupně ubereme na 160°C a pečeme cca 110 minut. Po půl hodině občas během dalšího pečení přelijeme vypečenou šťávou. 

Upečené rolády odložíme stranou.

Výpek slijeme do kastrůlku, přidáme plátek másla a silným varem zredukujeme na hustší konzistenci.

Část sekané podáváme jako hlavní chod s vařeným bramborem, část jako studené pohoštění s čerstvým chlebem. 

Dobu pečení a stupně berte jako orientační. Každému nemusí péct trouba stejně.

2017-06-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
7
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI