Ingredience: | |||||
kapusta | 1 ks | mleté maso | 500 - 600 g | vejce | 2 ks |
cibule | 1 ks | strouhanka | 3 lžíce | dijonská hořčice | 2 lžíce |
česnek | 3 stroužky | pepř | špetka | sůl | špetka |
Jako příloha se hodí bramborová kaše, rýže nebo bílé pečivo....
Kapustu očistíme a rozebereme na listy. Povaříme na 7 minutek v osolené vodě. Poté zchladíme a necháme okapat.
Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku, hořčici, utřený česnek, osolíme, opepříme a důkladně promícháme, až vznikne kompaktní hmota, kterou necháme krátce v chladu odležet.
Kulatou ohnivzdornou mísu vyložíme papírem na pečení (nebo můžeme dát i do 4 menších). Mísu vyložíme největšími zelnými listy tak, aby se mírně překrývaly a přesahovaly přes okraj mísy. Potřeme je polovinou masové hmoty a obložíme téměř všemi zbylými listy, na které rozložíme zbylou masovou hmotu. Překryjeme ji přečnívajícími zelnými listy, které přeložíme směrem do středu, případně i zbylými zelnými listy, a vše mírně přitlačíme.
Mísu vložíme do hrnce naplněného vodou tak, aby byla do poloviny ponořená, a dusíme 2 hodiny v troubě vyhřáté na 150 °C. Pak mísu opatrně vyjmeme, nad dřezem stlačíme vršek zelí talířkem, aby vytekla přebytečná šťáva, zelí překlopíme na talíř a nakrájíme na porce.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI