Plněná skládaná kapusta mletým masem zpět

Ingredience:
kapusta1 ksmleté maso500 - 600 gvejce2 ks
cibule1 ksstrouhanka3 lžícedijonská hořčice2 lžíce
česnek3 stroužkypepř špetkasůl špetka
kapusta 1 ks, mleté maso 500 - 600 g, vejce 2 ks, cibule 1 ks, strouhanka 3 lžíce, dijonská hořčice 2 lžíce, česnek 3 stroužky, pepř špetka, sůl špetka

Příprava

Jako příloha se hodí bramborová kaše, rýže nebo bílé pečivo....

Kapustu očistíme a rozebereme na listy. Povaříme na 7 minutek v osolené vodě. Poté zchladíme a necháme okapat.

Mleté maso vložíme do mísy, přidáme vejce, strouhanku, hořčici, utřený česnek, osolíme, opepříme a důkladně promícháme, až vznikne kompaktní hmota, kterou necháme krátce v chladu odležet.

Kulatou ohnivzdornou mísu vyložíme papírem na pečení (nebo můžeme dát i do 4 menších). Mísu vyložíme největšími zelnými listy tak, aby se mírně překrývaly a přesahovaly přes okraj mísy. Potřeme je polovinou masové hmoty a obložíme téměř všemi zbylými listy, na které rozložíme zbylou masovou hmotu. Překryjeme ji přečnívajícími zelnými listy, které přeložíme směrem do středu, případně i zbylými zelnými listy, a vše mírně přitlačíme.

Mísu vložíme do hrnce naplněného vodou tak, aby byla do poloviny ponořená, a dusíme 2 hodiny v troubě vyhřáté na 150 °C. Pak mísu opatrně vyjmeme, nad dřezem stlačíme vršek zelí talířkem, aby vytekla přebytečná šťáva, zelí překlopíme na talíř a nakrájíme na porce.

2014-04-25 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI