Ingredience: | |||||
libová vepřová krkovice | cca 1 kg | velké žampiony | 3 ks | uzené maso nebo anglická slanina | 6 plátků |
sekaný medvědí česnek | hrst | dijonská hořčice | dle chuti | sušený nebo čerstvý česnek | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Rolády nedělám, protože na ně nemám vhodné maso, spíš motám nějaké závitky. Ale tentokrát jsem měla krásný špalík masa, který se dal lehce rozkrájet. Juhůů...
Maso omyjte a rozkrojte na tenký plát. Paličkou na maso ho naklepejte. Osolte, opepřete, potřete hořčicí a posypte sušeným česnekem. Celý plát masa posypte sekaným medvěďákem, rozložte uzené a žampióny, ty jsem ještě zvlášť osolila a opepřila. Maso zamotejte do rolády. Kraje můžete spíchnout kuchyňskou jehlou, ale není potřeba, nemá co vytéct.
Rozpalte troubu na 250°C. Maso vložte do pekáče a potřete ho trochou hořčice, podlijte vodou, přidejte rozkrájené nohy žampionů a trochu hořčice můžete dát i do vody k masu. Přiklopte a dejte péct. Zhruba deset minut pečte a pak snižte teplotu na 200° a pečte asi 1 hodinu. Před dopečením odejměte víko, maso polijte výpekem a nechte péct na barvu.
Servírujte s brambory nebo bramborovou kaší a nějakým salátem. Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI