Plněné bramborové knedlíčky uzeným masem a kysaným zelím zpět

Ingredience na knedlíky:
vařené a vychladlé brambory1000 ghrubá mouka250 gkrupička25 g
kurkuma1 špetkavejce1 kssůl1 špetka
Masová směs:
obraných uzených žeber400 gcibulka najemno1 kssůl1 špetka
pepř1 špetka
Zelí:
kysané zelí1 sáčekcukr1 lžícesůl1 špetka
kmín1 špetkavoda2 dcl
Zdobení:
slanina1 plátekvelká cibule150 g
vařené a vychladlé brambory 1000 g, hrubá mouka 250 g, krupička 25 g, kurkuma 1 špetka, vejce 1 ks, sůl 1 špetka, obraných uzených žeber 400 g, cibulka najemno 1 ks, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, kysané zelí 1 sáček, cukr 1 lžíce, sůl 1 špetka, kmín 1 špetka, voda 2 dcl, slanina 1 plátek, velká cibule 150 g

Příprava

Moje oblíbené malé plněné knedlíčky, které si určitě zamilujete. těsto můžete plnit, jak slanou, tak i sladkou náplní.

Na sádle orestujeme pokrájenou cibulku dozlatova. K cibulce přidáme na kousky pokrájené obrané maso s uzených uvařených žeber. Zamícháme, osolíme, opepříme a necháme trochu vychladnout.
 
Kysané zelí dusíme odkryté, podle chuti osolíme a osladíme. Dusíme doměkka.
 
Oloupané uvařené a studené brambory nastrouháme nahrubo. S moukou, krupičkou, vejcem a  špetkou kurkumy a solí zaděláme těsto, které rozválíme na malé čtverečky. Poklademe na čtverečky nejdříve uzeným masem na cibulce, nakonec na kopečky uzeného masa přidáme malou lžičkou kysané zelí a pečlivě knedlík uzavřeme. Malé knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut (nebo počítáme  2-3 minuty, když vyplavou).

Knedlíky na talířích omastíme opečenou osmaženou cibulkou se slaninou. .
2021-10-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI