Plněné bramborové knedlíky se zelím zpět

Ingredience:
uzený vepřový ocásek600 gsádlo2 lžícemalá cibule1 ks
brambory uvařené ve slupce500 ghrubá mouka150 gvejce1 ks
sůl dle chutizelí dle potřeby
uzený vepřový ocásek 600 g, sádlo 2 lžíce, malá cibule 1 ks, brambory uvařené ve slupce 500 g, hrubá mouka 150 g, vejce 1 ks, sůl dle chuti, zelí dle potřeby

Příprava

Česká klasika, kterou mají rádi skoro všichni. A můj muž velice.

Nejdříve si uvaříme uzený vepřový ocásek v osolené vodě. Rozpustíme si na pánvi dvě lžíce sádla a orestujeme na něm na jemno pokrájenou cibuli. Pak přidáme uvařený uzený ocásek pokrájený na kostičky (nejlepší je nechat ho vystydnout nebo ho udělat den dopředu, lépe se s ním pracuje), pěkně promícháme a orestujeme

Uvařené brambory nastrouháme na jemno, vysypeme doprostřed válu a uděláme do nich důlek. Do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme válečky, které nakrájíme na kolečka. Do každého kousku zabalíme připravenou směs z uzeného masa, hotové knedlíky trochu obalíme v hrubé mouce a uvaříme ve vroucí vodě. Podáváme se zelím a s opraženou cibulkou.

2016-02-19 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI