Ingredience: | |||||
klouzci nebo jiné hřiby | 300 g | vepřová plec | 500 g | smetana | 100 ml |
cibule | 1 ks | čenek | 3 stroužky | sůl | 1 lžička |
drcený kmín | 1/2 lžičky | mletý pepř | 1/4 lžičky | strouhanka | na zahuštění |
vejce uvařená natvrdo | 4 ks | olej | 2 lžíce | strouhanka | na obalení |
Máme rádi masovo-hřibové karbanátky a také takzvaná pštrosí vejce pečená v troubě. Upravila jsem si dva recepty do jednoho a moc jsme si pochutnali.
Na oleji orestujeme očištěné a drobně pokrájené hřiby.
Maso, orestované hřiby, cibuli a česnek pomeleme na masovém mlýnku.
Přidáme smetanu, sůl, pepř, kmín a promícháme. Zahustíme strouhankou tak, aby se z hmoty daly dobře tvarovat koule.
Masovou směs rozdělíme na 4 díly.
Vejce oloupeme, každé opatrně obalíme masovou směsí a poté zlehka obalíme ve strouhance.
Koule naskládáme do pekáčku na pečící papír a v troubě, předehřáté na 180°C, pečeme 40 minut. Během pečení malinko podlijeme horkou vodou.
Na přílohu se hodí pečivo i bramborová kaše.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI