Plněné masovo-hřibové koule zpět

Ingredience:
klouzci nebo jiné hřiby300 gvepřová plec500 gsmetana100 ml
cibule1 ksčenek3 stroužkysůl1 lžička
drcený kmín1/2 lžičkymletý pepř1/4 lžičkystrouhanka na zahuštění
vejce uvařená natvrdo4 ksolej2 lžícestrouhanka na obalení
klouzci nebo jiné hřiby 300 g, vepřová plec 500 g, smetana 100 ml, cibule 1 ks, čenek 3 stroužky, sůl 1 lžička, drcený kmín 1/2 lžičky, mletý pepř 1/4 lžičky, strouhanka na zahuštění, vejce uvařená natvrdo 4 ks, olej 2 lžíce, strouhanka na obalení

Příprava

Máme rádi masovo-hřibové karbanátky a také takzvaná pštrosí vejce pečená v troubě. Upravila jsem si dva recepty do jednoho a moc jsme si pochutnali.

Na oleji orestujeme očištěné a drobně pokrájené hřiby. 

Maso, orestované hřiby, cibuli a česnek pomeleme na masovém mlýnku.

Přidáme smetanu, sůl, pepř, kmín a promícháme. Zahustíme strouhankou tak, aby se z hmoty daly dobře tvarovat koule. 

Masovou směs rozdělíme na 4 díly. 

Vejce oloupeme, každé opatrně obalíme masovou směsí a poté zlehka obalíme ve strouhance.

Koule naskládáme do pekáčku na pečící papír a v troubě, předehřáté na 180°C, pečeme 40 minut. Během pečení malinko podlijeme horkou vodou. 

Na přílohu se hodí pečivo i bramborová kaše.

2017-10-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI