Plněné papriky zpět

Ingredience:
mletá vepřová plec700 gbílé papriky6 - 8 ksrajčatová šťáva500 ml
střední cibule2 ksjemné ovesné vločky dle potřebymletá sladká paprika dle chuti
přepuštěné máslo či olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
skořice dle chutidrcený kmín dle chuti
mletá vepřová plec 700 g, bílé papriky 6 - 8 ks, rajčatová šťáva 500 ml, střední cibule 2 ks, jemné ovesné vločky dle potřeby, mletá sladká paprika dle chuti, přepuštěné máslo či olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, skořice dle chuti, drcený kmín dle chuti

Příprava

Zase jedna taková ta česká klasika, která je u nás velice oblíbená. Zase jsem se ji pokusila dát zdravější a jednodušší formu. Takže pokud ji podle mě zkusíte a bude vám chutnat, budu ráda, když mě odměníte komentářem. No, a pokud vám chutnat nebude, tak mi samozřejmě můžete napsat také.

Papriky omyjte a vykrojte jádřince. Maso smíchejte s trochou skořice, kmínu a dochuťte solí a pepřem. Postupně plňte papriky a důkladně pěchujte, ať se maso dostane až dolů.

Cibuli si oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci si rozehřejte přepuštěné máslo a cibulku na něm restujte, pozvolna do hnědozlata. Pak zaprašte sladkou paprikou. Vždy zapráším celé dno, to je takové mé měřítko Nechte společně orestovat asi půl minuty a přidejte celé balení rajčatové šťávy. Do hrnce přisypte vločky (zhruba tak 4 lžíce), vložte plněné papriky, dochuťte solí a pepřem, a pokud nejsou všechny papriky ponořené, přilijte dostatek vody. 

Vločky se potupně rozvaří a omáčku zahustí, tím pádem už nebudeme potřebovat špinit další nádobí. Postupem času se učím odhadnout množství vloček, aby omáčky či polévky byly husté podle mých představ, takže množství je spíš orientační.

Papriky vařte zhruba 30 - 45 minut dokud se vločky nerozvaří. Ke konci můžete omáčku přisladit, to ale závisí na chuti rajčatové šťávy, jak moce je kyselá. 

Podávejte s rýží, těstovinami, bulgurem či knedlíkem.

2018-03-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI