Plněné papriky a rajská omáčka zpět

Na papriky:
mletá vepřová plec300 grůznobarevné papriky3 ksrýže6 lžic
vejce1 kssůl dle chutipepř špetka
česnek1 stroužekmenší cibule1 ksolej1 lžíce
voda na podlévání
Na omáčku:
sádlo1 lžícecibule1 kshladká mouka2 lžíce
rajský protlak1 kskečup200 mlskořice kousek
hřebíček2 ksnastrouhaný perník1 lžíce
mletá vepřová plec 300 g, různobarevné papriky 3 ks, rýže 6 lžic, vejce 1 ks, sůl dle chuti, pepř špetka, česnek 1 stroužek, menší cibule 1 ks, olej 1 lžíce, voda na podlévání, sádlo 1 lžíce, cibule 1 ks, hladká mouka 2 lžíce, rajský protlak 1 ks, kečup 200 ml, skořice kousek, hřebíček 2 ks, nastrouhaný perník 1 lžíce

Příprava

Plněné papriky vám v české kuchyni asi představovat nemusím. Kdo je má rád, nechť se inspiruje dle mého receptu, určitě si pochutná.

Papriky:

Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Vmícháme k masu, přidáme koření, vejce a promícháme. Papriky zbavíme jader a naplníme masovou směsí. Zakápneme olejem, podlijeme vodou a pečeme v troubě na 200 st. cca 40 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a otáčíme.

Omáčka:

Rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vsypeme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme cca 300 ml studené vody, přidáme protlak, kečup, koření, cukr a výpek z paprik. Na mírném plameni prováříme 10 minut. Nakonec přidáme nastrouhaný perník, doladíme chutě a omáčku propasírujeme. Jako příloha se hodí rýže nebo houskový knedlík.

2015-05-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI