Ingredience: | |||||
červené masité papriky typu kapie | 5 ks | olej | 1 lžíce | ||
Omáčka: | |||||
voda | 100 ml | cuketa | 500 g | masitá červená paprika | 1 ks |
mrkev | 2 ks | velká cibule | 2 ks | česnek | 3 stroužky |
Náplň: | |||||
mletá vepřová plec | 750 g | mléko | 50 ml | cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky | sůl | dle chuti | mletý pepř | dle chuti |
Plněné papriky nás vždy potěší, ať už jsou s rajskou, nebo jen tak, ve vlastní šťávě.
Protože je bohatá úroda cuket, zkusila jsem nezahuštěnou cuketovou šťávu s více druhy zeleniny.
Mleté maso důkladně promícháme s mlékem, drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
Paprikám seřízneme vršky, odstraníme semínka, opláchneme je a naplníme masovou směsí.
Očištěnou, semen zbavenou cuketu, papriku, mrkev, cibuli a česnek nakrájíme na větší kousky. Přidáme i seříznuté paprikové vršky, promícháme a vložíme do vhodného pekáče.
Na zeleninovou směs položíme naplněné papriky, které potřeme olejem a lehce osolíme. Podlijeme, vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme cca 45 minut. Během pečení poléváme puštěnou šťávou.
Poté papriky z pekáče vyjmeme a uchováme v teple.
Šťávu přelijeme do hrnce, ponorným mixérem rozmixujeme a podle potřeby dochutíme.
Podáváme s rýží, hodí se i různé těstoviny, nebo knedlík.
Papriky byly velké cca 350g/1ks, takže proto to větší množství mletého masa.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI