Plněné portobello s pečenou zeleninou zpět

Ingredience:
portobelo žampiony5 ksuzené tofu nebo tempeh1 kscibule2 ks
omáčka Tamari2 pol. lžícedrcený kmín2 čaj. lžičkyčesnek2 stroužky
vlašské ořechy60 gpórek / jarní cibulka hrstkaprovensálské koření špetka
Zelenina:
brambory4 ksmrkev2 ksceler1/2 ks
řepa3-4 ksčesnek3 stroužkyprovensálské koření špetka
sůl špetka
portobelo žampiony 5 ks, uzené tofu nebo tempeh 1 ks, cibule 2 ks, omáčka Tamari 2 pol. lžíce, drcený kmín 2 čaj. lžičky, česnek 2 stroužky, vlašské ořechy 60 g, pórek / jarní cibulka hrstka, provensálské koření špetka, brambory 4 ks, mrkev 2 ks, celer 1/2 ks, řepa 3-4 ks, česnek 3 stroužky, provensálské koření špetka, sůl špetka

Příprava

Také milujete houby na všechny způsoby??? Pokud jste ještě nezkoušeli portobello žampióny určitě neváhejte. Jsou výborné v burgerech, plněné, smažené i v omáčkách. Jsou velmi šťavnaté, masité až krémové. Prostě neodolatelné.

Pokud nechcete plněné portobello zapékat v troubě, stačí si je jen opéct s obou stran na pánvičce a naplnit připravenou směsí. Již nezapečená směs je skvělá a při plnění žampiónu vždy nějak záhadně mizí.
 
Jak na to:
  • Brambory, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na hranolky. Zakápneme olivovým olejem ochutíme provensálským kořením a solí. Řepu si očistíme, nakrájíme na kolečka, také zakápneme olivovým olejem a dochutíme kořením. 
  • Dáme péct na 180°C/25 minut, po-té přidáme na řepu česnek nakrájený na plátky a ještě dopékáme 15 minut. 
  • 4 ks portobello žampiónů očistíme a vykrojíme jim nožičky. V míse smícháme prolisovaný česnek, sojovou omáčku, olivový olej a koření. V této marinádě necháme žampióny odležet, čím déle, tím lépe.
  • 1 ks portobello a zbytek nožiček nakrájíme.  
  • Na oleji restujeme cibulku, přidáme nakrájené portobello. Po chvilce přidáme sojovou omáčku a kmín. Dusíme 10 minut. Vmícháme nastrouhané uzené tofu, na hrubo nasekané vlašské oříšky a pórek. Odstavíme. 
  • Směsí plníme připravené 4 ks portobello a dáme zapéct do trouby na 180°C/15 minut.
2015-02-09 Hlavní chody

Poznámka

Nejdříve si připravíme zeleninu a dáme jí péct do trouby na 25 minut. Mezitím si připravíme portobello žampióny, které přidáme do trouby k zelenině a společně ještě dopékáme 15 minut. Pokud nechcete plněné portobello zapékat v troubě, stačí si je jen opéct s obou stran na pánvičce a naplnit připravenou směsí.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI