Plněné portobello s pečenou zeleninou
zpět
Ingredience: |
portobelo žampiony | 5 ks | uzené tofu nebo tempeh | 1 ks | cibule | 2 ks |
omáčka Tamari | 2 pol. lžíce | drcený kmín | 2 čaj. lžičky | česnek | 2 stroužky |
vlašské ořechy | 60 g | pórek / jarní cibulka | hrstka | provensálské koření | špetka |
Zelenina: |
brambory | 4 ks | mrkev | 2 ks | celer | 1/2 ks |
řepa | 3-4 ks | česnek | 3 stroužky | provensálské koření | špetka |
sůl | špetka |
portobelo žampiony 5 ks, uzené tofu nebo tempeh 1 ks, cibule 2 ks, omáčka Tamari 2 pol. lžíce, drcený kmín 2 čaj. lžičky, česnek 2 stroužky, vlašské ořechy 60 g, pórek / jarní cibulka hrstka, provensálské koření špetka, brambory 4 ks, mrkev 2 ks, celer 1/2 ks, řepa 3-4 ks, česnek 3 stroužky, provensálské koření špetka, sůl špetka
Příprava
Také milujete houby na všechny způsoby??? Pokud jste ještě nezkoušeli portobello žampióny určitě neváhejte. Jsou výborné v burgerech, plněné, smažené i v omáčkách. Jsou velmi šťavnaté, masité až krémové. Prostě neodolatelné.
Pokud nechcete plněné portobello zapékat v troubě, stačí si je jen opéct s obou stran na pánvičce a naplnit připravenou směsí. Již nezapečená směs je skvělá a při plnění žampiónu vždy nějak záhadně mizí.
Jak na to:
- Brambory, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na hranolky. Zakápneme olivovým olejem ochutíme provensálským kořením a solí. Řepu si očistíme, nakrájíme na kolečka, také zakápneme olivovým olejem a dochutíme kořením.
- Dáme péct na 180°C/25 minut, po-té přidáme na řepu česnek nakrájený na plátky a ještě dopékáme 15 minut.
- 4 ks portobello žampiónů očistíme a vykrojíme jim nožičky. V míse smícháme prolisovaný česnek, sojovou omáčku, olivový olej a koření. V této marinádě necháme žampióny odležet, čím déle, tím lépe.
- 1 ks portobello a zbytek nožiček nakrájíme.
- Na oleji restujeme cibulku, přidáme nakrájené portobello. Po chvilce přidáme sojovou omáčku a kmín. Dusíme 10 minut. Vmícháme nastrouhané uzené tofu, na hrubo nasekané vlašské oříšky a pórek. Odstavíme.
- Směsí plníme připravené 4 ks portobello a dáme zapéct do trouby na 180°C/15 minut.
2015-02-09
Hlavní chody
Poznámka
Nejdříve si připravíme zeleninu a dáme jí péct do trouby na 25 minut. Mezitím si připravíme portobello žampióny, které přidáme do trouby k zelenině a společně ještě dopékáme 15 minut. Pokud nechcete plněné portobello zapékat v troubě, stačí si je jen opéct s obou stran na pánvičce a naplnit připravenou směsí.
Autor:
Typ jídlazeleninová jídla
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptuzeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední
Fotogalerie