Ingredience: | |||||
žampiony o průměru 6-8 cm | 6 ks | prsní řízek kuřecí | 1 ks | cibule | 2 ks |
stroužek česneku | 3 ks | niva na rozpečení | 15 dkg | kmín | 1 špetka |
sůl | 1 špetka | pepř | 1 špetka | olivový olej | 1 lžíce |
tymián | 1 špetka |
Vyrazili jsme si jen pro pečivo k tetě do krámku a strejda akorát vyndaval z auta čerstvý závoz z Makra. No ty žampióny jsem tam nemohla nechat. Dokoupila jsem ostatní suroviny, podebatili jsme s tetou a vydala jsem se vařit. Recept se měl prvotně jmenovat jinak. Žampióny plněné kuřecím mletým masem, cibulkou, česnekem, kmínem a rozpečenou Nivou. A příloha se mi tam už bohužel nevešla...
Na mlýnku si nameleme kuřecí maso společně s 1 cibulí, 1,5 stroužkem česneku, přidáme kmín, sůl, promícháme a necháme směs přes noc rozležet. Druhý den přidáme prolisovaný česnek 1,5 stroužku, na drobno nakrájenou cibulku, přidáme opět kmín, sůl, pepř.
Vydlabeme si žampióny, které ze vnitř posolíme a pokmínujeme. Vydlabané zbytky hub přidáme nastoruhané do směsi s masem, promícháme a plníme.
Skleněnou zapékací mísu si vytřeme olivovým olejem, naskládáme žampióny a pečeme na 180°C 20-30 minut. Ke konci přidáme na žampióny plátky Nivy, rozpečeme.
Podáváme s opečeným bramborem v troubě. Brambory omyjeme, slupku ponecháme, rozkrájíme, posolíme, pokapeme olivovým olejem, přidáme tymián a pečeme do zlatova.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI