Ingredience: | |||||
velké žampiony | 6 ks | mleté maso | cca 300 g | střední paprika | 1/2 ks |
česnek | 2 stroužky | cibule | 1/2 ks | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | mletý kmín | špetka | koření Adžika | dle chuti |
strouhaný sýr | dle potřeby |
Při nákupu mi padly do oka krásné, velké žampiony. Hned jsem věděla, že je naplním. Dlouho jsme je neměli a v kombinaci s mletým masem jsou prostě výborné. Namlela jsem si maso z vepřových ocásků a dala se do vaření.
Nejdřív si oloupejte žampióny. Odlomte nožky a očistěte je. Nožem opatrně vydlabejte hlavy žampionů, aby se tam vešlo co nejvíc náplně. Nohy nakrájejte nadrobno. Papriku a cibuli nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte. V míse si smíchejte maso s ostatními ingrediencemi. Důkladně vše smíchejte a naplňte směsí žampiony. Pokud vám zbyla náplň, udělejte z ní tvar karbanátku. Pečte ve vyhřáté troubě na 200°C, přibližně 20-30 minut. Před dopečením posypte každý žampion trochou sýra. Servírujte s bramborovou kaší, pečenými nebo vařenými brambory a salátem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI