Plněné žampiony směsí z mletého masa zpět

Ingredience:
velké žampiony6 ksmleté masocca 300 gstřední paprika1/2 ks
česnek2 stroužkycibule1/2 kssůl dle chuti
pepř špetkamletý kmín špetkakoření Adžika dle chuti
strouhaný sýr dle potřeby
velké žampiony 6 ks, mleté maso cca 300 g, střední paprika 1/2 ks, česnek 2 stroužky, cibule 1/2 ks, sůl dle chuti, pepř špetka, mletý kmín špetka, koření Adžika dle chuti, strouhaný sýr dle potřeby

Příprava

Při nákupu mi padly do oka krásné, velké žampiony. Hned jsem věděla, že je naplním. Dlouho jsme je neměli a v kombinaci s mletým masem jsou prostě výborné. Namlela jsem si maso z vepřových ocásků a dala se do vaření.

Nejdřív si oloupejte žampióny. Odlomte nožky a očistěte je. Nožem opatrně vydlabejte hlavy žampionů, aby se tam vešlo co nejvíc náplně. Nohy nakrájejte nadrobno. Papriku a cibuli nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte. V míse si smíchejte maso s ostatními ingrediencemi. Důkladně vše smíchejte a naplňte směsí žampiony. Pokud vám zbyla náplň, udělejte z ní tvar karbanátku. Pečte ve vyhřáté troubě na 200°C, přibližně 20-30 minut. Před dopečením posypte každý žampion trochou sýra. Servírujte s bramborovou kaší, pečenými nebo vařenými brambory a salátem.

2016-02-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI