Ingredience: | |||||
lilek | 2 ks | mleté hovězí | 400 g | menší cibule | 1 ks |
česnek | 2 stroužky | římský kmín | 1 lžička | uzená paprika | 1 lžička |
rajčatový protlak | 2 lžíce | tvrdý sýr na posypání | 4 lžíce | přepuštěné máslo Ghí nebo olej | 1 lžíce |
.. byla z toho dobrota náramná. Lilek a mleté maso jsou krásně se doplňující parťáci, kteří rádi do party přiberou skoro jakékoli koření a vždycky to dobře dopadne.
Cibuli a česnek nakrájejte na drobno. V pánvi rozehřejte máslo/olej a pomalu na něm osmahněte cibulku do měkka. Když začne zlátnout, přidejte česnek a tak po minutě přidejte maso. Vařečkou ho rozdělte na malé kousky a nechte smažit dokud se tuk nevypeče. Mezitím rozpulte lilek (můžete odříznout stopku) a vydlabejte dužinu. Tu nakrájejte tak na půlcentimetrové kostičky. Maso osolte a opepřete a přidejte koření. Až se rozvoní, přidejte i rajčatový protlak a podlijte.
Rozehřejte troubu na 180°C a nastrouhejte si sýr. Pokud máte pocit, že je maso moc suché, přidejte ještě vodu a případně i protlak - maso by nemělo plavat, ale mělo by být spojené protlakem rozpuštěným ve vodě. Přidejte nakrájenou dužinu z lilku a chvilku duste, aby lilek změkl a stal se součástí omáčky. Půlky lilků zvenčí pomažte olejem, naplňte je masovou směsí a posypejte sýrem. Dejte na plech nebo pekáček vyložený pečícím papírem a nechte v troubě tak 15-20 minut zapéct, dokud sýr nezezlátne. Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI