Plněný lilek zpět

Ingredience:
lilek2 ksmleté hovězí400 gmenší cibule1 ks
česnek2 stroužkyřímský kmín1 lžičkauzená paprika1 lžička
rajčatový protlak2 lžícetvrdý sýr na posypání4 lžícepřepuštěné máslo Ghí nebo olej1 lžíce
lilek 2 ks, mleté hovězí 400 g, menší cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, římský kmín 1 lžička, uzená paprika 1 lžička, rajčatový protlak 2 lžíce, tvrdý sýr na posypání 4 lžíce, přepuštěné máslo Ghí nebo olej 1 lžíce

Příprava

.. byla z toho dobrota náramná. Lilek a mleté maso jsou krásně se doplňující parťáci, kteří rádi do party přiberou skoro jakékoli koření a vždycky to dobře dopadne.

Cibuli a česnek nakrájejte na drobno. V pánvi rozehřejte máslo/olej a pomalu na něm osmahněte cibulku do měkka. Když začne zlátnout, přidejte česnek a tak po minutě přidejte maso. Vařečkou ho rozdělte na malé kousky a nechte smažit dokud se tuk nevypeče. Mezitím rozpulte lilek (můžete odříznout stopku) a vydlabejte dužinu. Tu nakrájejte tak na půlcentimetrové kostičky. Maso osolte a opepřete a přidejte koření. Až se rozvoní, přidejte i rajčatový protlak a podlijte.

Rozehřejte troubu na 180°C a nastrouhejte si sýr. Pokud máte pocit, že je maso moc suché, přidejte ještě vodu a případně i protlak - maso by nemělo plavat, ale mělo by být spojené protlakem rozpuštěným ve vodě. Přidejte nakrájenou dužinu z lilku a chvilku duste, aby lilek změkl a stal se součástí omáčky. Půlky lilků zvenčí pomažte olejem, naplňte je masovou směsí a posypejte sýrem. Dejte na plech nebo pekáček vyložený pečícím papírem a nechte v troubě tak 15-20 minut zapéct, dokud sýr nezezlátne. Dobrou chuť!

2015-08-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI