Ingredience: | |||||
menší papriky | 6 ks | vepřové mleté maso | 500 g | sůl | 1/2 lžíce |
cukr | 1/2 lžíce | voda | 100 ml | vejce | 1 ks |
strouhanka | 1 lžíce | hrubá mouka | hrst | větší cibule | 1 ks |
česnek | 1 stroužek | pepř | dle chuti | sladká mletá paprika | dle chuti |
čerstvé oregano nebo majoránka | dle chuti | ||||
Tomatová omáčka: | |||||
sádlo | 2 - 3 lžíce | rajčatová šťáva | 1 balení | malý rajčatový protlak | 1 ks |
hladká mouka | 1 - 2 lžíce | malá cibule | 2 ks | bobkový list | dle chuti |
nové koření | dle chuti | celý pepř | dle chuti | sůl | dle chuti |
cukr | dle chuti |
Hezkou sobotu všem! Včera jsem zakoupila čerstvé mleté maso v řeznictví NOVÁK maso-uzeniny a na trhu jsem zase koupila krásné papriky. Dnes jsem natrhala čerstvé oregano a majoránku na zahrádce a z toho vykouzlila famózní oběd! Měli jsme plněný paprikový lusk s tomatovou omáčkou, největší odměnou pro mě byly úsměvy mých dětí, mlaskání malého Péťíka „Mňam mňam…“ a od Vendulky slova chvály.
Do mletého masa přidáme půl lžíce cukru a soli, přilijeme 100 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici.
Druhý den přidáme do masa vejce, strouhanku, hrubou mouku, na jemno nakrájenou cibuli, utřený stroužek česneku, opepříme, ještě trochu sladké papriky a čerstvé oregano. Celou směs pořádně promícháme a naplníme jí paprikové lusky, které dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme při 180°C, asi 30 minut.
Tomatová omáčka:
Na sádle uděláme z hladké mouky světlou jíšku, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, špetku soli a trochu cukru, promícháme a zalijeme tomatovou šťávou v krabičce a jedním rajčatovým protlakem. Směs zamícháme, zalijeme vodou a necháme vařit. Po uvaření přepasírujeme přes cedník.
VENDY TIP! Dnes jsem do tomatové omáčky přidala smetanu na zjemnění a bylo to výborné, mohu jen doporučit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI