Podmáslové řízky, vařený brambor zpět

Ingredience:
kuřecí prsní řízky800 gpodmáslí1 lsůl dle chuti
pepř dle chutiolej dle potřeby
Sypká směs:
hladká mouka2 hrnky (250ml)kypřící prášek do pečiva1 lžičkasůl1 lžička
sladká mletá paprika2,5 lžičkysušený česnek1,5 lžičkysušené oregano1,5 lžičky
bílý pepř1/2 lžičky
Příloha - brambory:
brambory500 gsůl dle chutipetrželka dle chuti
kuřecí prsní řízky 800 g, podmáslí 1 l, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, hladká mouka 2 hrnky (250ml), kypřící prášek do pečiva 1 lžička, sůl 1 lžička, sladká mletá paprika 2,5 lžičky, sušený česnek 1,5 lžičky, sušené oregano 1,5 lžičky, bílý pepř 1/2 lžičky, brambory 500 g, sůl dle chuti, petrželka dle chuti

Příprava

Podmáslové řízky jsou jednoduché, rychlé a moooc dobré, už jste je zkusili? Je to další recept, který jsme vařili na TV Paprika CzSk v pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem.

Nejprve si podmáslí osolíme a opepříme. Kuřecí řízky naklepeme, naložíme do podmáslí a necháme naložené alespoň půl dne (nejlepší je nechat naložené do druhého dne). Z mouky, kypřícího prášku do pečiva a koření si připravíme sypkou směs. Kuřecí řízek vyjmeme z podmáslí, necháme okapat a obalíme v sypké směsi a poté znovu namočíme do podmáslí, a ještě jednou obalíme v sypké směsi. Takto připravené řízky smažíme na oleji do zlatova. Podmáslové řízky podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z pořadu najdete na: www.tvpaprika.cz

2019-11-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI