Ingredience: | |||||
pohanka | 250 g | sušené houby | 2 hrsti | sádlo | 2 - 3 lžíce |
středně velká cibule | 1 ks | česnek | 3 - 4 stroužky | drcený kmín | špetka |
sůl | dle chuti | sušená majoránka | špetka | čerstvě mletý pepř | špetka |
strouhanka (do pekáčku) | dle potřeby |
Pohanka je surovina, která by ve vaší kuchyni neměla rozhodně chybět. Proto si připravte se mnou tento výborný a zdravý recept.
Postup: Houby předem namočíme na 1-2 hodiny do studené vody, aby dobře nasákly tekutinu. Pohanku namočíme asi na 2 hodiny do vody. Opranou pohanku, podobně jako rýži upravíme dušením /10-12 minut /. Středně velkou cibulku zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno a na sádle ji orestujeme. Do tohoto základu přidáme přeceděné pokrájené houby a asi 20 - 25 minut dusíme. Měkké houby přidáme do uvařené pohanky a ochutíme podle potřeby utřeným česnekem, solí, sušenou majoránkou a pepřem. Připravíme si vhodný pekáček nebo ohnivzdornou misku, kterou vytřeme sádlem a vysypeme strouhankou. Do pekáčku nebo misky přendáme směs a ve vyhřáté troubě vše zapečeme na cca 20 minut. Všechny chutě se pěkně a dokonale propojí. Můžeme servírovat. Poznámka Houby se také namáčí do vody a pak se po jedné až dvou hodinách propláchnou a v trošce vody se uvaří doměkka. Postup a vše jsem čerpala ze staré kuchařky: "Z naší vesnice" a podle receptu "Černý Kuba", jen místo krupek jsem použila pohanku. Manžel nerad jí jídlo bez masa, tak jsem mu na talíř dala kousky opečené uzeniny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI