Ingredience: | |||||
pohanka | 375 g | sušené houby | 50 g | hnědé žampiony | 125 g |
čerstvý listový špenát | 100 g | bílé víno | 1 dcl | chilli paprička | 1 ks |
česnek | 2 stroužky | olivový olej | dle potřeby | sůl | dle chuti |
parmazán | 80 g | cibule | 1 ks |
Pohanka je velmi zdravá surovina. Je zdrojem kvalitních bílkovin i nerozpustné vlákniny. Také se těší vysokému obsahu minerálních látek, jako je mangan, zinek, selen a měď. Obsahuje vitamin B1 a B2, vitamin E a vitamin C.
Tato přirozeně bezlepková surovina je velmi vděčná, co se týče přípravy. Můžete si ji totiž udělat naslano i nasladko. Já pro tentokrát zvolila slanou variantu s houbami, čerstvým špenátem a parmezánem a byla to pecka. Navíc jsem měla oběd do 30 minut hotový, takže se tento recept hodí i na rychlou a zdravou večeři, kterou zvládnete uvařit i v pracovním týdnu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI