Pohanka s houbami, špenátem a parmezánem zpět

Ingredience:
pohanka375 gsušené houby50 ghnědé žampiony125 g
čerstvý listový špenát100 gbílé víno1 dclchilli paprička1 ks
česnek2 stroužkyolivový olej dle potřebysůl dle chuti
parmazán80 gcibule1 ks
pohanka 375 g, sušené houby 50 g, hnědé žampiony 125 g, čerstvý listový špenát 100 g, bílé víno 1 dcl, chilli paprička 1 ks, česnek 2 stroužky, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, parmazán 80 g, cibule 1 ks

Příprava

Pohanka je velmi zdravá surovina. Je zdrojem kvalitních bílkovin i nerozpustné vlákniny. Také se těší vysokému obsahu minerálních látek, jako je mangan, zinek, selen a měď. Obsahuje vitamin B1 a B2, vitamin E a vitamin C.

Tato přirozeně bezlepková surovina je velmi vděčná, co se týče přípravy. Můžete si ji totiž udělat naslano i nasladko. Já pro tentokrát zvolila slanou variantu s houbami, čerstvým špenátem a parmezánem a byla to pecka. Navíc jsem měla oběd do 30 minut hotový, takže se tento recept hodí i na rychlou a zdravou večeři, kterou zvládnete uvařit i v pracovním týdnu.

  1. Sušené houby dejte do misky a zalijte je vodou, aby nabobtnaly.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, takto stejně nakrájejte i česnek a chilli papričku.
  3. Nabobtnané houby vyjměte z vody (tu ale nevylévejte) a pokrájejte je nadrobno.
  4. Žampiony nakrájejte na čtvrtky.
  5. V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej.
  6. Na oleji orestujte cibuli, česnek a chilli papričku.
  7. Když je cibule sklovatá, přidejte pokrájené žampiony a také je orestujte.
  8. Poté přidejte pohanku, kterou také orestujte.
  9. Nyní přilijte bílé víno a nechte jej vypařit.
  10. Poté pohanku zalijte vodou, ve které byly namočeny sušené houby,  přidejte sůl a přikryjte pánev poklicí.
  11. Pohanku nyní vařte cca 15 minut až do změknutí pohanky a vstřebáním vody.
  12. Listový špenát operte a přidejte jej k pohance. Promíchejte, ale už pohanku nevařte, špenát by měl jen trochu povolit.
  13. Parmezán nastrouhejte a přidejte také do pohanky, opět promíchejte.
  14. Ihned podávejte.
2017-01-12 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI