Pohankové karbanátky zpět

Ingredience:
pohanka50 gpohankové vlčky75 gmleté hovězí či vepřové maso150 g
mrkev1 ksjraní cibulka1 ksčesnek4 stroužky
vejce2 kspetrželová nať dle chutiolivový olej1 lžíce
pohanka 50 g, pohankové vlčky 75 g, mleté hovězí či vepřové maso 150 g, mrkev 1 ks, jraní cibulka 1 ks, česnek 4 stroužky, vejce 2 ks, petrželová nať dle chuti, olivový olej 1 lžíce

Příprava

Znáte pohanku? Pohanka je často užívanou surovinou ve zdravé výživě. Neobsahuje lepek, takže jako jedna z mála obilovin je vhodná pro osoby trpící celiakií.Také posiluje imunitu, využívá se i při detoxikaci a doporučuje se k jídlu zejména v zimě, protože prohřívá organismus.

Nejprve si v hrnci se 100 ml vody uvaříme pohanku do měkka. Zeleninu očistíme, oloupeme. Mrkev nastrouháme na jemno, cibulku nakrájíme na kolečka, česnek utřeme a petrželovou nať nakrájíme. Na olivovém oleji zlehka orestujeme maso, cibuli, mrkev a necháme vychladnout. Mezitím si slijeme přebytečnou vodu, jestli nám nějaká zbyla a uvařenou pohanku pomixujeme. Mixovat nemusíte, ale já jsem mixla. Ochutíme utřeným česnekem a petrželkou. Směs z masa smícháme s pohankou, přidáme vejce a přisypáváme vločky do hustšího těstíčka. Pokud máme pořád řídké, přisypeme ještě vločky (ingredience jsou orientační, karbanátky dělám většinou od oka). Z toho vytvarujeme placičky, vložíme na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 180° 15 minut dozlatova.

2016-01-22 Hlavní chody

Poznámka

Tyto karbanátky můžete připravit i bez masa. Pokud se takto rozhodnete, dejte o to více pohanky.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI