Pohánkové rizoto s krémovými šampiňónmi a vlašskými orechami zpět

Ingredience:
lúpanej pohánky1 hrnčekolivový olej trochuteplého zeleninového vývaru (ja som si urobila bio zeleninový bujón)1 - 1,5 l
krémových šampiňonov300 gsušeného tymiánu1 lyžičkamáslo dle potřeby
parmezán dle potřebysoľ štipkacesnaku4 strúčiy
vlašské orechy dle chuti
lúpanej pohánky 1 hrnček, olivový olej trochu, teplého zeleninového vývaru (ja som si urobila bio zeleninový bujón) 1 - 1,5 l, krémových šampiňonov 300 g, sušeného tymiánu 1 lyžička, máslo dle potřeby, parmezán dle potřeby, soľ štipka, cesnaku 4 strúčiy, vlašské orechy dle chuti

Příprava

Toto je varianta na talianske rizoto, ktoré si môžete urobiť aj keď práve doma nemáte ryžu.

Do hrnca si nalejeme olivový olej (asi tak 2 polievkové lyžice) a pridáme kúsok masla. Zohrievame na miernom ohni. Keď je maslo roztopené pridáme opláchnutú pohánku a chvíľu ju smažíme. K pohánke prilejeme zopár naberačiek vývaru, tak aby bola pohánka zakrytá. Na miernom plameni za občasného miešania varíme. Keď sa nám tekutina vyparí opäť prilejeme vývar. Takto pokračujeme až kým pohánka nie je uvarená (cca 20 minút). Ochutnáme a ak je potrebné osolíme ju.

Keď je pohánka hotová, na panvicu si dáme olivový olej a sprudka osmahneme na plátky nakrájané šampiňóny. Trošku ich osolíme, pridáme tymián a pretlačený cesnak (keď pridáte cesnak ihneď huby odstavte). Huby pridajte k pohánke, premiešajte a pridajte hrsť nastrúhaného parmezánu a kúsok masla. Premiešajte a odstavte.
Pohánkové rizoto podávajte ozdobené strúhaným parmezánom a nasucho opraženými vlašskými orechami.

 


 

2014-08-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptvegetariánský recept
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI