Ingredience: | |||||
lúpanej pohánky | 1 hrnček | olivový olej | trochu | teplého zeleninového vývaru (ja som si urobila bio zeleninový bujón) | 1 - 1,5 l |
krémových šampiňonov | 300 g | sušeného tymiánu | 1 lyžička | máslo | dle potřeby |
parmezán | dle potřeby | soľ | štipka | cesnaku | 4 strúčiy |
vlašské orechy | dle chuti |
Toto je varianta na talianske rizoto, ktoré si môžete urobiť aj keď práve doma nemáte ryžu.
Do hrnca si nalejeme olivový olej (asi tak 2 polievkové lyžice) a pridáme kúsok masla. Zohrievame na miernom ohni. Keď je maslo roztopené pridáme opláchnutú pohánku a chvíľu ju smažíme. K pohánke prilejeme zopár naberačiek vývaru, tak aby bola pohánka zakrytá. Na miernom plameni za občasného miešania varíme. Keď sa nám tekutina vyparí opäť prilejeme vývar. Takto pokračujeme až kým pohánka nie je uvarená (cca 20 minút). Ochutnáme a ak je potrebné osolíme ju.
Keď je pohánka hotová, na panvicu si dáme olivový olej a sprudka osmahneme na plátky nakrájané šampiňóny. Trošku ich osolíme, pridáme tymián a pretlačený cesnak (keď pridáte cesnak ihneď huby odstavte). Huby pridajte k pohánke, premiešajte a pridajte hrsť nastrúhaného parmezánu a kúsok masla. Premiešajte a odstavte.
Pohánkové rizoto podávajte ozdobené strúhaným parmezánom a nasucho opraženými vlašskými orechami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI