Pohankovo čočkový salát aneb kočičí tanec zpět

Ingredience:
pohanka (kroupy)100 gčervená čočka100 ganglická slanina4 - 5 plátků
menší cibule1 ksčesnek2 stroužkymajoránka2 lžičky
petrželka1/2 hrstihrubozrnná sůl dle chutibarevný pepř celý dle chuti
pohanka (kroupy) 100 g, červená čočka 100 g, anglická slanina 4 - 5 plátků, menší cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, majoránka 2 lžičky, petrželka 1/2 hrsti, hrubozrnná sůl dle chuti, barevný pepř celý dle chuti

Příprava

Kočičí tanec je staročeské jídlo, které je spojeno s velikonočními svátky, ovšem v každém kraji republiky si pod tímto názvem představí něco jiného - někde jde o kombinaci krup a čočky, jinde o brambory se zelím. Já jsem se rozhodla pro kombinaci pohanky kroupy a červené čočky, ovoněla majoránkou a osvěžila petrželkou. Pro "masožravce" jsem přidala navíc anglickou slaninu. 

Nejprve si uvaříme pohanku dle návodu na obalu, tedy pohanku propláchněte a vařte v poměru 1:1,5 v osolené vodě. Vařte cca 2 - 3 minuty a poté nechejte 30 minut dojít. Taktéž si uvaříme červenou čočku, tedy cca 4 minut ve vroucí vodě. Solíme až na závěr a poté scedíme a necháme stranou. 

Mezitím si na pánvi dáme plátky slaniny a osmažíme si je dokřupava. Dáme si je stranou. Nakrájíme si najemno cibuli a česnek a krátce je na pánvi osmahneme. K osmahnuté cibuli přidáme uvařenou čočku a pohanku. Promícháme, osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Opět vše promícháme. Když už máme mimo plamen, tak vmícháme najemno nasekanou petrželku a na kousky nasekanou slaninu. Můžeme podávat samotné, nebo třeba se zastřeným vejcem.

2018-03-06 Hlavní chody

Poznámka

Inspirace: www.ahaonline.cz

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI