Pohankový nákyp s tuňákem, sušenými rajčátky a mozzarellou zpět

Ingredience:
pohanka lámanka1 hrnekmalá červená cibule1 ksčesnek1 stroužek
sušená rajčata8 ksmozzarella1 kstuňák1 konzerva
hrášek100 gsušená bazalka1 lžičkaghíčko dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
pohanka lámanka 1 hrnek, malá červená cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, sušená rajčata 8 ks, mozzarella 1 ks, tuňák 1 konzerva, hrášek 100 g, sušená bazalka 1 lžička, ghíčko dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Jednoduché, celkem rychlé a chutné jídlo, co dům dal. Zkuste ho taky.

Nejdříve si namočíme sušená rajčátka, aby stihla změknout. Pohanku propláchneme, zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme pod pokličkou dojít. Mezitím si na ghíčku osmahneme cibulku s česnekem, přidáme hrášek a rajčátka, nakrájená na malinké kostičky. Vyklopíme konzervu tuňáka, ochutíme bazalkou a pepřem a vmícháme změklou pohanku. Společně prohřejeme, případně dochutíme solí. Ale opatrně, tuňák i sušená rajčata jsou docela slaná. Úplně nakonec vmícháme mozzarellu, kterou jsme si nakrájeli na malé kostičky. Troubu si rozpálíme na 180 stupňů, zapékací mističky nebo pekáč vymažeme olejem a naplníme pohankovou směsí. Zapékáme na horkovzduch asi 20 minut.

2016-11-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI