Polentová "pizza" zpět

Ingredience:
polenta1 hrníčekzakysaná smetana1 kelímekšunka dle potřeby
sýr dle potřebylistový špenát dle potřebyvejce2 ks
česnek dle chutisůl špetkapepř špetka
polenta 1 hrníček, zakysaná smetana 1 kelímek, šunka dle potřeby, sýr dle potřeby, listový špenát dle potřeby, vejce 2 ks, česnek dle chuti, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Není na světě většího pizzomila, než je můj manžel, proto když jsem na internetu objevila tuto inspiraci, rozhodla jsem se, že si její realizaci rozhodně nemohu nechat ujít. O pizzu jako takovou se samozřejmě nejedná, a kdo by ji v tomto receptu hledal i chuťově, nejspíš nebude příliš spokojen, ale kdo má polentu rád a snaží se stravovat zdravějším způsobem, pro toho bude tento nápad zajímavou alternativou. 

Polentu uvaříme dle návodu na obalu. Vody můžeme dát raději o trošku méně, aby byla kaše opravdu hustá a dobře držela. Poté ji rozetřeme na pečící papír, potřeme zakysanou smetanou (nebo rajčatovým základem) a poklademe ingrediencemi, které máme na pizze rádi. Já jsem zvolila šunku, sýr, listový špenát (do nějž jsem přidala prolisovaný česnek, sůl a pepř) a vejce. Pečeme na 180°C přibližně půl hodiny. 

2014-06-04 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI