Ingredience: | |||||
polenta | 1 hrníček | zakysaná smetana | 1 kelímek | šunka | dle potřeby |
sýr | dle potřeby | listový špenát | dle potřeby | vejce | 2 ks |
česnek | dle chuti | sůl | špetka | pepř | špetka |
Není na světě většího pizzomila, než je můj manžel, proto když jsem na internetu objevila tuto inspiraci, rozhodla jsem se, že si její realizaci rozhodně nemohu nechat ujít. O pizzu jako takovou se samozřejmě nejedná, a kdo by ji v tomto receptu hledal i chuťově, nejspíš nebude příliš spokojen, ale kdo má polentu rád a snaží se stravovat zdravějším způsobem, pro toho bude tento nápad zajímavou alternativou.
Polentu uvaříme dle návodu na obalu. Vody můžeme dát raději o trošku méně, aby byla kaše opravdu hustá a dobře držela. Poté ji rozetřeme na pečící papír, potřeme zakysanou smetanou (nebo rajčatovým základem) a poklademe ingrediencemi, které máme na pizze rádi. Já jsem zvolila šunku, sýr, listový špenát (do nějž jsem přidala prolisovaný česnek, sůl a pepř) a vejce. Pečeme na 180°C přibližně půl hodiny.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI