Polentové krokety s mrkvovo-dýňovým pyré a krkovicí zpět

Ingredience:
krkovice4 plátkymáslová dýně1 ksvětší mrkev5 ks
nasekaná petrželka1 lžičkamáslo kousek
Polentové knedlíčky:
polenta125 gplnotučné mléko500 mlrůžová himalájská sůl1/2 lžičky
krkovice 4 plátky, máslová dýně 1 ks, větší mrkev 5 ks, nasekaná petrželka 1 lžička, máslo kousek, polenta 125 g, plnotučné mléko 500 ml, růžová himalájská sůl 1/2 lžičky

Příprava

Od té doby, co jsem si pořídila Morphyho (parní hrnec) jsem jídlo úplně přestala plánovat. Zatím se spolu sžíváme a zkouším, co všechno umí, takže vařím stylem šup sem, šup tam a je hotovo. Po několika dnech jsem ale už chtěla něco "víc" a když jsem narazila na polentové krokety mé milované kuchařky Ivanky Mařákové, tak jsem si řekla ANO! to je ono a to zkusím v kombinaci s mým Morphym. A tak vznikl tento recept.

Mléko se solí přivedeme k varu a přisypeme polentu. Za stálého míchání umícháme hustou kaši. Vypneme a necháme vychladnout.
Oloupeme máslovou dýni a nakrájíme na větší kostky, to samé uděláme s mrkví a společně vložíme do nádobky parního hrnce.
Polentová kaše mezitím vychladla, tak si ukoulíme krokety. Připravíme si pekáč, který zastříkneme olejem, aby byl pečlivě vymaštěný a vložíme krokety, kterými následně zakvrdláme, aby se olejem obalily. Neměly by být jedna přes druhou, chce to prostor, aby se k sobě vzájemně nepřichytily. A můžeme si rozpálit troubu.
Plátky krkovičky řádně naklepeme z obou stran a zlehka posolíme. Vložíme do misky parního hrnce, aby se udržela šťáva, a tu vložíme do nádoby parního hrnce. Já mám parní hrnec, kde jsou nádoby vedle sebe, takže postavení je individuální.
Mrkev s dýní i krkovičku zapneme v parním hrnci na 45 minut a zhruba po 10 minutách dáme péct do trouby krokety na 200° hezky do zlatova.
Jakmile je parní hrnec hotov, dáme si krkovičku i se šťávou na pánev, zprudka zasmažíme na másle a posypeme petrželkou. Mezitím si přendáme mrkev s dýní do vyšší nádoby, přidáme trochu másla a rozmixujeme na pyré.
Krokety by už měly být též hotové, takže vše společně dáme na talíř a můžeme si začít pochutnávat.

2016-04-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI