Ingredience: | |||||
očištěná a odblaněná líčka | 0,8 - 1 kg | sušené houby | hrst | čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, bobkový list) | hrst |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | hladká mouka | 1 lžíce |
sladké bílé víno | 2 dcl | červená paprika | 1 ks | nakládané kyselé cibulky | cca 40 ks |
olej | trochu | těstoviny | dle potřeby |
Hovězí líčka jsou moje velká láska. Klasický recept s červeným vínem a kořenovou zeleninou má u nás vždy velký úspěch. Tentokrát jsem se rozhodla vyzkoušet jinou kombinaci a navíc také pomalé pečení při nízké teplotě. Neproběhlo to sice ideálně a trochu jsem musela experimentovat, ale výsledek opět nezklamal.
Očištěná líčka nekrájejte na porce, ale snažte se nechat v maximálně velkém kuse. Dejte je do pekáčku a bohatě zasypte sekanými bylinkami, osolte a popepřete. Pekáček nepřikrývejte a dejte do trouby rozehřáté na 90 stupňů. Ideální je dát maso do trouby večer a bude hotové druhý den v poledne.
Přibližně hodinu před podáváním zvyšte teplotu na 150 stupňů, maso podlijte vínem a přidejte namočené houby a to včetně vody, ve které se namáčely, stačí 250 ml. V tento moment maso v pekáči zakryjte a nechte dopéct. Po hodině by mělo být maso dokonale měkké. Pokud máte raději hustější omáčky, můžete v omáčce rozvařit lžíci mouky rozmíchané ve vodě.
Papriku zprudka opečte pod grilem, tak aby se na ní udělaly jako by puchýřky. Horkou papriku dejte na pár minut zapařit do uzavřeného igelitového sáčku a pak oloupejte. Oloupanou papriku nakrájejte na kostičky, lehce orestujte na oleji, přidejte nakládané cibulky, které nechte prohřát a smíchejte s těstovinami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI