Ingredience: | |||||
krůtí stehna (1 kg) | 2 ks | med | 1 lžíce | česnek | 4 stroužky |
dijonská hořčice | 2 lžíce | sušený tymián | 1 lžíce | olej | 2 lžíce |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | brambory | 0,5 kg |
mrkev | 0,5 kg |
Pokud máte doma chlapa, který potřebuje pořádný kus masa, tak určitě neváhejte vyzkoušet tento recept.
POSTUP:
Z medu, prolisovaného česneku, hořčice, tymiánu a oleje si uděláme marinádu, maso potřeme ze všech stran a necháme nejlépe přes noc odležet (v lednici). Troubu si rozehřejeme na 150°C, stehna dáme do pekáčku, osolíme, opepříme a pečeme přikryté 1hod. Odkryjeme a pečeme dalších 30min. Mezitím si oloupeme brambory a mrkev. Nakrájíme na takové rustikální kousky a krátce povaříme do poloměkka. Pokud máte velkou mrkev, kterou nakrájíte na stejně velké kusy, můžete povařit spolu s brambory. Já měla mrkev docela malinkou, tak jsem vařila zvlášť. Nyní už můžeme brambory i mrkev promíchat, osolit, opepřit a přidat k masu do pekáčku. Podlijeme cca 200ml vody, teplotu zvýšíme na 200°C a pečeme přibližně 20-30min, dokud nejsou brambory a mrkev hotové.
PÁR VĚT k receptu:
Recept jsem v podstatě dodržela, jen jsem teda lehce pozměnila množství a vynechala petržel kvůli dětem, které ji moc nemusí.
Recept je z projektu Albert.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI