Pomalu pečená stehna zpět

Ingredience:
krůtí stehna (1 kg)2 ksmed1 lžícečesnek4 stroužky
dijonská hořčice2 lžícesušený tymián1 lžíceolej2 lžíce
sůl dle chutipepř špetkabrambory0,5 kg
mrkev0,5 kg
krůtí stehna (1 kg) 2 ks, med 1 lžíce, česnek 4 stroužky, dijonská hořčice 2 lžíce, sušený tymián 1 lžíce, olej 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř špetka, brambory 0,5 kg, mrkev 0,5 kg

Příprava

Pokud máte doma chlapa, který potřebuje pořádný kus masa, tak určitě neváhejte vyzkoušet tento recept.

POSTUP:
Z medu, prolisovaného česneku, hořčice, tymiánu a oleje si uděláme marinádu, maso potřeme ze všech stran a necháme nejlépe přes noc odležet (v lednici). Troubu si rozehřejeme na 150°C, stehna dáme do pekáčku, osolíme, opepříme a pečeme přikryté 1hod. Odkryjeme a pečeme dalších 30min. Mezitím si oloupeme brambory a mrkev. Nakrájíme na takové rustikální kousky a krátce povaříme do poloměkka. Pokud máte velkou mrkev, kterou nakrájíte na stejně velké kusy, můžete povařit spolu s brambory. Já měla mrkev docela malinkou, tak jsem vařila zvlášť. Nyní už můžeme brambory i mrkev promíchat, osolit, opepřit a přidat k masu do pekáčku. Podlijeme cca 200ml vody, teplotu zvýšíme na 200°C a pečeme přibližně 20-30min, dokud nejsou brambory a mrkev hotové. 

PÁR VĚT  k receptu:
Recept jsem v podstatě dodržela, jen jsem teda lehce pozměnila množství a vynechala petržel kvůli dětem, které ji moc nemusí.

Recept je z projektu Albert.

2014-05-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI