Portobello burger zpět

Pečené portobello:
žampiony portobello6 kscibule2 kspaprika2 ks
česnek4 stroužkyolivový olej trochusojová omáčka Tamari3 lžíce
parmezán se sezamem a kešu dle chutibylinkové máslo dle chutibambova sůl dle chuti
uzená paprika špetka
Dále:
celozrnné burger housky6 kstofunéza (sojanéza, domácí kečup) dle potřebykvašená zelenina dle potřeby
ledový salár dle potřebyrukola dle potřebyrajčátka2 ks
žampiony portobello 6 ks, cibule 2 ks, paprika 2 ks, česnek 4 stroužky, olivový olej trochu, sojová omáčka Tamari 3 lžíce, parmezán se sezamem a kešu dle chuti, bylinkové máslo dle chuti, bambova sůl dle chuti, uzená paprika špetka, celozrnné burger housky 6 ks, tofunéza (sojanéza, domácí kečup) dle potřeby, kvašená zelenina dle potřeby, ledový salár dle potřeby, rukola dle potřeby, rajčátka 2 ks

Příprava

Kdo by neměl chuť si dát burger??? Burgery se dají naplnit čímkoliv a výsledek je pokaždé vynikající. Stačí jen trošku fantazie a skvělá večeře je na světě.

Burgery dle našeho podání. Nebo spíše, kdo na co má chuť si do housky dá ;-)... Pro inspiraci: dýňové karbanátky, grilované portobello, grilovaná paprika a cibule, kvašená zeleninaparmezán se sezamu a kešu, tofunéza, ledový salát, rukola a rajčátka. Doporučuji si k burgerům ještě udělat celerové hranolky. A recept na burger housky zde.  
 
Jak na to:
  • Portobella očistíme. V míse smícháme prolisovaný česnek, sojovou omáčku, olivový olej a koření. V této marinádě necháme žampióny odležet alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc.
  • Papriku podélně nakrájíme na čtvrtiny, cibuli na kolečka. Přendáme na pekáč, zakápneme olivovým olejem a okořeníme bambovou solí (čímkoliv...).
  • Žampióny přendáme na pekáč, můžeme ještě dokořenit dle libosti a pečeme společně s paprikami a cibulí na 180°C/25-30 minut. 
  • Po upečení žampiónů, posypeme vnitřek kloboučků parmezánem se sezamu a kešu (nemusí být).
  • Burger housky si rozkrojíme a na sucho opečeme na pánvi (housky zatížíme pro lepší křupavost).
  • Spodek housky potřeme tofunézou, vrch housky domácím kečupem. Mezi housku klademe ledový salát, rukolu, rajčátka, pečenou papriku a cibuli, kvašenou zeleninu a upečené portobello.
  • Hotové burgery propíchneme párátkem nebo špejlí, aby se nám při konzumaci nerozjížděly.
2015-05-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostgrilování
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI