Ingredience: | |||||
velké portobello | 4 ks | quinoa (tříbarevná) | 50 g | vejce | 1 ks |
mozzarella | 125 g | baby špenát | 60 g | keříková rajčata | 3 ks |
jarní cibulka | 1 ks | olivový olej | 1 lžíce | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Houby nemusí být jen v omáčce, nebo smaženici. Zkuste si je naplnit.
Už dlouho u nás doma nebylo jídlo s houbami. To asi proto, že je většina rodin moc nemusí. Tak jsem se rozhodla pro změnu a jedno uvařila. Nechtěla jsem nic těžkého a s ohledem na suroviny, které jsem měla doma, to muselo být něco jednoduchého. Vzniklo tedy jídlo rychlé a moc dobré.
Nejprve si uvaříme quinoi dle návodu na obalu, tj. propláchneme a vaříme ve vroucí vodě (poměr 1: 2,5) cca 15 minut. Poté necháme vychladnout. Mezitím si smícháme nasekané listy baby špenátu, rajčata na kostičky, mozzarellu na kostičky a nasekanou jarní cibulku. Přidáme vejce, lžíci olivového oleje a vychladlou quinoi. Zamícháme a osolíme a opepříme.
Kloboučky portobella si rozložíme na pečící papír a naplníme je směsí quinoi,špenátu, rajčat a mozzarelly. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 25-30 minut. Pokud nám směs zbude, lze ji dát do zapékací misky a zapéci společně.
Inspirovala jsem se na webu fitrecepty.info.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI