Přírodní marinované kuřecí řízky zpět

Ingredience:
kuřecí stehenní řízky8 kssladká chilli omáčka8 lžicworcesterová omáčka5 lživ
olej6 lžicmletý zázvor1 lžičkasušený libeček (lze vynechat)1 lžička
Na smažení:
olej3 lžíceplátek másla3 cm
kuřecí stehenní řízky 8 ks, sladká chilli omáčka 8 lžic, worcesterová omáčka 5 lživ, olej 6 lžic, mletý zázvor 1 lžička, sušený libeček (lze vynechat) 1 lžička, olej 3 lžíce, plátek másla 3 cm

Příprava

Když se Vám nechce moc dlouho vystávat u sporáku, naložte si večer maso do marinády a další den udělejte jako minutku.

V nádobě, ve které se budou řízky marinovat, dobře promícháme všechny suroviny na marinádu.

Řízky mírně naklepeme přes potravinovou folii, jeden po druhém obalíme v marinádě a v nádobě hezky natlačíme na sebe. Uzavřeme víkem, nebo zakryjeme alobalem a necháme nejlépe do druhého dne uležet v lednici.

Poté je v pánvi na rozehřátém tuku smažíme 4 minuty z každé strany. Na talíři osolíme podle potřeby.

Vhodná příloha: brambory, nebo čerstvé pečivo.

Takto marinované řízky velice dobře chutnají i v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka).

2019-08-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI