Provensálská krůtí stehna na bramborách zpět

Ingredience:
krůtí stehna2 ksvelké brambory6 ksolivový olej + na vymazání2 lžíce
citronová šťáva2 lžícehořčice1 lžícemed1 lžíce
provensálské koření1 lžičkačesnek3 stroužkysůl dle chuti
bílý pepř dle chuti
krůtí stehna 2 ks, velké brambory 6 ks, olivový olej + na vymazání 2 lžíce, citronová šťáva 2 lžíce, hořčice 1 lžíce, med 1 lžíce, provensálské koření 1 lžička, česnek 3 stroužky, sůl dle chuti, bílý pepř dle chuti

Příprava

Pomalu pečená krůtí stehna bych nominovala na ideální, nejen předvánoční oběd. Dělá se sám, v jednom pekáčku a krásně provoní celý byt. 

Pekáč vytřeme olivovým olejem a vložíme do něj nasolená krůtí stehna. Vedle v misce si smícháme ostatní ingredience na marinádu - olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, med, provensálské koření, bílý pepř a půl hrnku vody. Stehna ještě poklademe plátky česneku a přelijeme namíchanou marinádou. Pečeme na 160 stupňů, asi 2 a půl hodiny. V průběhu pečení můžeme stehna otočit, případně ještě trochu podlít. Na poslední půl hodinu přidáme nakrájené brambory na měsíčky, které poklademe kolem krůtích stehen a dopečeme. Ať vám chutná!

2017-12-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI