Ingredience: | |||||
krůtí stehna | 2 ks | velké brambory | 6 ks | olivový olej + na vymazání | 2 lžíce |
citronová šťáva | 2 lžíce | hořčice | 1 lžíce | med | 1 lžíce |
provensálské koření | 1 lžička | česnek | 3 stroužky | sůl | dle chuti |
bílý pepř | dle chuti |
Pomalu pečená krůtí stehna bych nominovala na ideální, nejen předvánoční oběd. Dělá se sám, v jednom pekáčku a krásně provoní celý byt.
Pekáč vytřeme olivovým olejem a vložíme do něj nasolená krůtí stehna. Vedle v misce si smícháme ostatní ingredience na marinádu - olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, med, provensálské koření, bílý pepř a půl hrnku vody. Stehna ještě poklademe plátky česneku a přelijeme namíchanou marinádou. Pečeme na 160 stupňů, asi 2 a půl hodiny. V průběhu pečení můžeme stehna otočit, případně ještě trochu podlít. Na poslední půl hodinu přidáme nakrájené brambory na měsíčky, které poklademe kolem krůtích stehen a dopečeme. Ať vám chutná!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI