Ingredience: | |||||
mleté hovězí maso | 500 g | vejce uvařené natvrdo | 4 - 5 ks | šalotka | 1 ks |
česnek | 1 stroužek | jarní cibulka | 1 ks | vejce | 1 ks |
majoránka | hrstka | zakysaná semtana | 3 lžíce | kukuřičná strouhanka | 3 lžíce |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | ||
Příloha: | |||||
brambory | dle potřeby | pórek | dle chuti | mléko | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Dnešní oběd byl tak trochu vzpomínkou na školní jídelny, jelikož tam jsem asi pštrosí vejce jedla naposledy. Když jsem ho náhodou zahlédla někde na obrázku, hned jsem se rozhodla, že oživím vzpomínky.
Vejce si uvaříme na tvrdo a necháme vychladnout. Mleté maso smícháme s nasekanou šalotkou, cibulkou a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce, majoránku, smetanu, sůl a pepř a na zahuštění kukuřičnou strouhanku. Vše důkladně rukama prohněteme, aby se chutě propojily. Ze směsi utvoříme placku, do které vložíme uvařené vejce a rukama uplácáme kolem dokola, aby byla masová koule dobře uzavřená. Hotové maso vkládáme do vymazaného pekáče, můžeme i lehce podlít. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 30-40 minut dozlatova. Nejdříve přikryté a ke konci odklopíme, aby se vytvořila kůrka.
Pozn.: Pyré dělám stejně jako klasickou bramborovou kaši, jen přidávám pórek. Ten si uvařím, na kolečka nakrájený, v páře a rozmixuji s mlékem. Nakonec vmíchám do kaše a vše společně vyšlehám.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI