Bramborový salát: | |||||
nové brambory | 500 g | mražený hrášek a mrkev (směs) | 150 g | vejce | 2 ks |
cibule | 1 ks | kyselejší jablko | 1 ks | kyselé okurky | 3 ks |
hořčice | 1 lžíce | hustý bílý jogurt | 150 g | citronová šťáva | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti | ||
Ryba: | |||||
pstruh lososovitý | 4 ks | pesto z medvědího česneku | 4 lžičky | cotronová šťáva | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Nemohla jsem vymyslet přílohu k dnešní rybce, až mě nakonec přepadla chuť na bramborový salát. Chtělo to ale nějakou lehčí verzi, tak jsem trochu zapátrala na netu a inspirovala se salátem od Dity P. No, oblizovali jsme se všichni až za ušima.
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka, vejce natvrdo a mraženou zeleninu chvilku povaříme na páře, aby změkla. Mezitím, co se nám vše vaří, si dáme marinovat rybu. Každý kousek pstruha lehce osolíme, opepříme a potřeme lžičkou medvědího pesta. Naskládáme rybu do uzavíratelné nádoby a na závěr ještě zakapeme citronovou šťávou. Necháme v lednici alespoň půl hodiny. Cibuli nakrájíme na jemno, jablko a okurky na kostičky. Zchladlé brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, vejce také. Přidáme napařenou zeleninu, hořčici, jogurt, sůl, pepř a trochu citronové šťávy. Vše opatrně promícháme a případně dochutíme ještě solí nebo citronovou šťávou. Necháme salát odpočívat v lednici, alespoň než bude hotová ryba. Troubu rozpálíme na 180 stupňů a plátky pstruha (kůží dolů) pečeme na pečícím papíře asi 15 minut. Přeji dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI