Pstruh lososovitý v medvědím pestu a odlehčený bramborový salát s jablky zpět

Bramborový salát:
nové brambory500 gmražený hrášek a mrkev (směs)150 gvejce2 ks
cibule1 kskyselejší jablko1 kskyselé okurky3 ks
hořčice1 lžícehustý bílý jogurt150 gcitronová šťáva dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
Ryba:
pstruh lososovitý4 kspesto z medvědího česneku4 lžičkycotronová šťáva dle chuti
sůl dle chutipepř dle chuti
nové brambory 500 g, mražený hrášek a mrkev (směs) 150 g, vejce 2 ks, cibule 1 ks, kyselejší jablko 1 ks, kyselé okurky 3 ks, hořčice 1 lžíce, hustý bílý jogurt 150 g, citronová šťáva dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, pstruh lososovitý 4 ks, pesto z medvědího česneku 4 lžičky, cotronová šťáva dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Nemohla jsem vymyslet přílohu k dnešní rybce, až mě nakonec přepadla chuť na bramborový salát. Chtělo to ale nějakou lehčí verzi, tak jsem trochu zapátrala na netu a inspirovala se salátem od Dity P. No, oblizovali jsme se všichni až za ušima.

Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka, vejce natvrdo a mraženou zeleninu chvilku povaříme na páře, aby změkla. Mezitím, co se nám vše vaří, si dáme marinovat rybu. Každý kousek pstruha lehce osolíme, opepříme a potřeme lžičkou medvědího pesta. Naskládáme rybu do uzavíratelné nádoby a na závěr ještě zakapeme citronovou šťávou. Necháme v lednici alespoň půl hodiny. Cibuli nakrájíme na jemno, jablko a okurky na kostičky. Zchladlé brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, vejce také. Přidáme napařenou zeleninu, hořčici, jogurt, sůl, pepř a trochu citronové šťávy. Vše opatrně promícháme a případně dochutíme ještě solí nebo citronovou šťávou. Necháme salát odpočívat v lednici, alespoň než bude hotová ryba. Troubu rozpálíme na 180 stupňů a plátky pstruha (kůží dolů) pečeme na pečícím papíře asi 15 minut. Přeji dobrou chuť!

2016-08-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI