Ingredience: | |||||
olivový olej | dle potřeby | pstruh | 1 ks | citron | 1/2 ks |
sůl | dle chuti | tymián | pár větviček | ||
Bramborovo-špenátová pěna: | |||||
brambory | 2 - 3 ks | cibule | 1/2 ks | mražený listový špenát Bonduelle | 1 - 2 plátky |
rýžovo-kokosové mléko | dle chuti | sůl | dle chuti | ghí | dle potřeby |
Rybičky máme moc rádi a snažíme si je dopřát pravidelně. Nejraději připravuji lososa, který je bez kostí, ale rozhodně se kvůli tomu nehodlám ochudit o ostatní druhy ryb a už vůbec ne o pstruha.
Jedna z našich nejoblíbenějších úprav je právě tato, používám ji na většinu ryb a je prostě nejlepší, sůl, citron a tymián je prostě klasika, která nikdy nezklame. Vím, že by se lépe vyjímala na fotce celá ryba, ale já si ji rozhodně nechtěla nechat vystydnout a jelikož syn ještě spal a bylo zapotřebí kosti pečlivě vybrat, objektem focení se stala právě jeho porce.
Pstruha očistíme, omyjeme, rybu nasolíme zevnitř i zvenku, poctivě pokapeme citronem, přidáme pár větviček tymiánu, přikryjeme alobalem, dáme do lednice a necháme 3 hodiny odpočinout.
Využijeme času, který máme a připravíme si přílohu.
Oloupeme si brambory, rozkrájíme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Mezitím si na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme povolený špenát, osolíme, rozmixujeme, přidáme uvařené, scezené brambory a rozmixujeme. Dle potřeby přilijeme rýžovo-kokosové mléko a vyšleháme do hladké pěny, dosolíme a metličkou do horké pěny všleháme změklé Ghí.
Po třech hodinách vyjmeme pstruha z lednice, rozehřejeme si pánev společně s olivovým olejem a rybu pozvolna dozlatova opečeme.
Podáváme s připravenou přílohou.
Dobrou chuť.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI