Ingredience: | |||||
pstruh lososovitý (vykuchaný) | 2 ks | bylinkové máslo | cca 4 - 6 plátků | libeček | svazek |
limetk | 1 ks | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby | červená paprika | dle potřeby | žlutá paprika | dle potřeby |
zelená paprika | dle potřeby | šalotka | 2 ks |
K létu grilování prostě patří a i když už se pomalu blíží ke konci, je potřeba využít každého hezkého dne. Tento recept není o žádné velké gastronomii, ale o skvělé souhře chutí. Tato podoba a úprava ryb u nás při grilování jednoznačně vítězí.
Nejprve si omyjeme, vykrojíme papriky. Ty si pak nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy a přidáme k nim oloupanou šalotku na měsíčky. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme a necháme stranou. Rybu si opláchneme, vysušíme a nasolíme a opepříme. Do vnitřku ryby pak poklademe libeček (svazek rozdělíme na dva díly), poté plátky bylinkového másla a do každé ryby tak dvě až tři kolečka limetky. Rybu pak dáme do mřížky na ryby a na grilu ogrilujeme. Papriky se šalotkou pak na střídačku napícháme na špejle (pokud jsou dřevěné, doporučuji na chvíli namočit do vody) a také grilujeme.
Rybu pak před podáváním ještě pokapeme limetkou a dáme na ni plátek bylinkového másla. Podáváme pak společně rybu a paprikový špíz. Pokud nám počasí na grilování nepřeje je možné tento recept připravit i doma na grilovací pánvi.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI