Ingredience: | |||||
pstruh | 2 ks | středně velká cibule | 2 ks | prosetá strouhanka | 4 lžíce |
jemně nastrouhaný křen | 3 - 4 lžíce | citron | 1 ks | olivový olej | 4 lžíce |
máslo | kousek | sůl | dle chuti |
Křupavý pstruh s chutí křenu, neodolatelná kombinace.
Očištěné pstruhy omyjeme, osušíme a zevnitř i z venku osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Dáme odležet.
Cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme jí a dáme osmažit na pánev s olivovým olejem. Smažíme dozlatova. Asi 1/3 cibule si dáme stranou. Do zbytku přisypeme strouhanku a křen. Vše spolu promícháme. Směs rozdělíme na čtvrtiny.
Vnitřek pstruhů potřeme máslem a do každého pstruha dáme čtvrtinu směsi (jako nádivku).
Pstruhy vložíme do máslem vymazaného pekáčku a na každého pstruha položíme pár kousků másla. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 30 minut. Po této době vyndáme a na každého pstruha dáme zbývající čtvrtinu směsi. Na směs poklademe odloženou osmaženou cibuli a pokapeme rozpuštěným máslem. Vše vrátíme do trouby a dopečeme dokřupava.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI