Ingredience: | |||||
jemné ovesné vločky | 1/2 hrnku | žitná celozrnná mouka | 1/2 hrnku | lněná semínka | 1 lžíce |
studená voda | dle potřeby | olivový olej | 1 lžíce | sušené oregano | špetka |
bazalka | špetka | himalájská sůl | 1/2 lžičky | římský kmín | špetka |
Náplň: | |||||
cizrna | 1/2 plechovky | sojová smetana | 3 lžíce | červená cibule | 1/4 ks |
kousek cukety | cca 5 - 8 cm | jarní cibulka | 1 ks | česnek | 1 stroužek |
hraška | 1 lžička | olivový olej | trochu | rajčata, paprika... | na ozdobu |
Všem přeji hezký den, zkoušela jsem tak trochu jiný quiche plněný cizrnou a musím říct, že k salátu jako příloha to bylo opravdu moc dobré, ještě k tomu je zdravý z ovesných vloček a žitné mouky.
Určitě se hodí i jako lehká večeře nebo pohoštění pro přátele. Dělala jsem opět z malého množství tedy na 2ks.
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si do mísy vločky, mouku, sůl, koření, olej, také rozdrcené lněné semínko s vodou, přiléváme po troškách vodu, aby se nám vše spojilo a vzniklo celistvé těsto, pořádně promneme. Formičky na tartaletky vymažeme lehce olejem a těsto vymačkáme rukou do formiček, dáme péct. Mezitím si na pánvi osmahneme cibuli, česnek, jarní cibulku, cuketu, cizrnu a přidáme také římský kmín, sůl a pepř. Vše přendáme do mixéru nebo food procesoru a mixujeme do hladka, přidáme smetanu a kapku oleje, pokud je potřeba přidejte opět trošku smetany nebo vodu, ušleháme do krémové konzistence, přidáme hrašku, popřípadě ještě dosolíme a dochutíme (je možné dát trošku bio bujonu alnatura), vytáhneme z trouby připravené krusty a naplníme směsí, vrch poklademe jarní cibulkou, červenou paprikou a rajčátky, dáme péct na dalších 30 minut. (pokud chcete tak vrch zakápněte pikantním chilli olivovým olejem)
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI