Quiche s lučinou a rajčaty zpět

Ingredience:
hladká mouka280 gmáslo160 gstudená voda8 lžic
rajčata2 ksvejce4 kslučina300 g
muškátový oříšek špetkasůl špetkapepř špetka
čerstvá bazalka / majoránka hrstička
hladká mouka 280 g, máslo 160 g, studená voda 8 lžic, rajčata 2 ks, vejce 4 ks, lučina 300 g, muškátový oříšek špetka, sůl špetka, pepř špetka, čerstvá bazalka / majoránka hrstička

Příprava

Jednoho dne jsem tak v poklidu nakupovala v Albertu, frčela jsem s vozíkem mezi regály a zničeho nic jsem narazila na časopis s recepty, který vydával samotný řetězec prodejen Albert.
V časopisu se nacházel i tento recept. Hned mě zaujal a rozhodla jsem se ho u nejbližší příležitosti vyzkoušet. Nejbližší příležitost byla dneska a slaný francouzský koláč dopadl výborně. Z pekáčku zmizel už za 3 hodiny a já mohla hned začít dělat další.

  1. Mouku se solí dáme do mísy s na kousky nakrájeným máslem. Zpracujeme až bude těsto připomínat drobenku a po lžičkách přidáme studenou vodu. Těsto vypracujeme a na půl hodiny necháme vychladit do lednice. 
  2. Lučinu smícháme s vejci, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Rajčata nakrájíme na tenké kolečka a odložíme si je bokem na talířek.
  3. Těsto vyválíme a dáme do formy. Na těsto nalijeme připravenou směs z lučiny a vajec a nahoru vyskládáme tence nakrájené rajčata. Posypeme nahrubo nakrájenými bylinkami a dáme na 20-25 minut do předehřáté trouby.
2015-04-01 Hlavní chody

Poznámka

Dala jsem rajčata jen nahoru, ale asi bych jich doporučila použit víc, protože lučina není až tak výrazná a quiche tím pádem nebude mdlý.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI