Ingredience: | |||||
nové malé brambory | cca 1/2 kg | česnek | 2 - 3 stroužky | mletá kurkuma | 3 lžičky |
mletý koriandr | 1 lžička | chilli | dle chuti | nastrouhaný čerstvý zázvor | dle chuti |
krájená rajčata | 1 konzerva | sůl | dle chuti | kokosové mléko | 1 balení (400 ml) |
rajčatový protlak | 1 lžička | pepř | dle chuti | sezamový olej | dle chuti |
quinoa (1/2 světlé a 1/2 tmavé) | cca 180 g | okapaná cizrna | 1 konzerva | baby špenát | 150 g |
zeleninový vývar | 300 ml |
Tento recept po vydání druhého dílu kuchařky Lahodně s Ellou každý den obletěl mnoho blogů a upřímně také to byl jeden z hlavních receptů, které mě hned po prolistování zaujaly a měla jsem v plánu vyzkoušet. A opravdu stojí za to!! Jídlo je skvěle ochucené, můžete si ho navařit kopu a mít na pár dní do práce vystaráno, protože tohle je jedna z těch dobrot,které jsou snad čím dál tím lepší stejně jako se to říká u guláše. Jídlo je velmi snadné na přípravu a opravdu skvělé, držela jsem se přesně receptu jen s droboučkou změnou, dala jsem do receptu i tmavou quinou, aby jídlo bylo na pohled o něco hezčí.
Brambory dáme uvařit do osolené vody, ideálně se slupkou, ale pokud chcete, klidně můžete i oloupané. Vaříme, dokud nejsou krásně měkké, ale ne rozvařené. Trvá to kolem půl hodinky, záleží na velikosti brambůrek. Brambory scedíme a dáme stranou.
Na pánev dáme trochu sezamového oleje a na něj vhodíme pokrájené brambory, česnek, koření, protlak a tři minuty opečeme. Poté vlijeme rajčata, kokosové mléko, vývar a vmícháme quinou. Dobře osolíme a lehce opepříme. Pod pokličkou za častého míchání povaříme zhruba půl hodinky.
Ke konci času by už měla být quinoa měkká a ne křupavá, takže je ideální čas vmíchat cizrnu. Když je vše krásně měkké a omáčka krásně hustá, vmícháme špenát a můžeme servírovat.
Dobrou chuť
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI