Ingredience: | |||||
vařená cizrna ve sklenici (Alnatura) | 100 g | quinoa | 1 hrnek | kurkuma | 1/4 lžičky |
tymián | 2 snítky | střední brokolice | 1/2 ks | olivový olej | dle potřeby |
citronová šťáva z cca 1/2 citronu | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
semínka granátového jablka | hrst | chilli paprička | 1 ks | hladkolistá petržel | 2 hrsti |
Jeden rychlý a moc dobrý recept. Jsou dny, kdy člověk potřebuje rychle uvařit, ale i to na chuti jídla neubírá. Quinou mám doma vždy v zásobě a dnes jsem ji využila v kombinaci s brokolicí, cizrnou a granátovým jablkem. Je to kombinace trochu nezvyklá, ale přiznám se, že velmi chutná. Takže pokud chcete zkusit nějaký rychlý a zdravý recept mohl by to být právě tento.
Nejprve si uvaříme quinou dle návodu na obalu (propláchneme horkou vodou a vaříme cca 15 minut).
Poté cizrnu sceďte a smíchejte s jednou lžící olivového oleje, kurkumou, tymiánem, solí, pepřem a nasekanou chilli papričkou. Necháme chvílí marinovat a poté chvíli opékáme na pánvi. Brokolici si rozdělíme na růžičky, opláchneme, osušíme a přidáme k cizrně a opékáme cca 10 minut. Vše zakápneme citrónovou šťávou.
Uvařenou quinou přidáme ke směsi cizrny a brokolice a promícháme. Prohřejeme. Nakonec přimícháme nasekanou petrželku. Zakápneme olivovým olejem a na závěr přidáme semínka granátového jablka.
Inspirovala jsem se na webu fresh.iprima.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI