Ingredience: | |||||
quinoa v suchém stavu | 150 g | cuketa | 1 ks | lilek | 1 ks |
červená cibule | 1 ks | červená paprika | 1 ks | citron | 1 ks |
balkánský sýr | dle chuti | olivový olej | dle potřeby | hrubozrnná mořská sůl | dle chuti |
Tak si asi říkáte, co je to vlastně ta quinoa. Jde o rostlinku s názvem Merlík čilský. Svým vzhledem připomíná obilovinu a občas bývá zaměňována s kuskusem. Její hlavní předností je to, že je přirozeně bezlepková. V kuchyni má obrovské využití a dá se s ní vykouzlit spousta báječných jídel. Já jsem si pro dnešek zvolila quinou na slano s pečenou zeleninou a balkánským sýrem. Toto jídlo je skvělý způsob, jak využít zásobu zeleniny, která Vám zbyla na zahrádce.
Quinou několikrát propláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Zeleninu včetně citronu nakrájíme na větší kousky, položíme je na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, solí a pečeme v troubě cca 20 minut. Hotovou upečenou zeleninu vmícháme do quinoi a před podáváním pokapeme olivovým olejem a posypeme balkánským sýrem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI