Ingredience: | |||||
Ghí/máslo/olej | 2 lžíce | cibule | 1 ks | česnek | 1 - 2 stroužky |
žampiony | 250 g | růžičková kapusta | 500 g | mletý kmín | 1 lžička |
majoránka | 1 lžíce | bylinková sůl | dle chuti | čerstvě namletý barevný pepř | dle chuti |
mražený hrášek | 400 g | uvařená tříbarevná quinoa | 250 g |
Quinoa je dobrá, ale moc jí popravdě nedělám. Je taky dražší, ale obsahuje všechny živiny, které my vegetariáni získáváme jinak kombinováním obilovin a luštěnin. Takže superpotravina, na kterou má zaostřeno i NASA. Já tam hrášek přesto dala, neboť ho máme rádi a jídlo příjemně osvěží, hlavně tedy vizuelně. Použijete-li olej, máte jídlo čistě veganské.
V pánvi na tuku orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přidáme nakrájené žampiony a rozpůlené kapustičky. Osolíme, opepříme, přidáme koření a necháme restovat, dokud to chytne trošku barvu. Případně podlijeme. Nasypeme do velké mísy s uvařenou quinoou, přisypeme hrášek a dobře promícháme. Rovnoměrně přitlačíme ke dnu větší zapékací nádoby (vymazané nebo s papírem na pečení), bude to pak lépe držet pohromadě, a dáme zapéct na asi 20 - 30 minut při 200°C.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI